Quootz nieuwsbrief voorjaar 2022

De lentezon komt door en de coronamaatregelen zijn de deur uit. En die positiviteit werkt aanstekelijk! Daarom praten we u in deze nieuwsbrief weer graag bij over een nieuwe blog, drie nieuwe klanten en nog meer Merkato-moois!

Nieuwe blog: Koppelingen, integraties en andere spannende relaties – deel 2

Geregeld schrijven we blogs waarin we een onderwerp behandelen op het gebied van engineering, sales- en/of procesoptimalisatie. In de meest recente blog (‘Koppelingen, integraties en andere spannende relaties – deel 2’) nemen we u mee in de fascinerende wereld der koppelingen en integraties. In het tweede deel van dit tweeluik staan we stil bij de koppelingen waar nog kansen liggen en die uw processen nóg verder kunnen optimaliseren.

koppelingen-integraties

Faalkosten: foutje, bedankt!

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Fouten maken is immers menselijk. Dat neemt natuurlijk niet weg dat sommige fouten behoorlijk duur kunnen uitpakken.

Vaak zijn bedrijven voor de uiteindelijke uitvoering van hun product of dienst afhankelijk van meerdere externe partijen. Onderaannemers, installateurs, zzp’ers en noem maar op. Hoe meer betrokken schakels, des te meer problemen kunnen ontstaan als gevolg van fouten in de communicatie en dus in het opleveren van projecten. Met faalkosten als gevolg: onnodige kosten die voorkomen hadden kunnen worden als de product definities perfect waren geweest.

Een kloppende output kan alleen worden gegarandeerd als er geen fouten gemaakt kunnen worden. Voorkomen is immers beter dan genezen. Een configurator bewijst dienst vanuit het hart van de organisatie en ondersteunt alle processen van A tot Z.

Comfoor ervaart deze voordelen ook. De inzet van een configurator houdt de gebruiker scherp: “Als je bijvoorbeeld een oortje nodig hebt voor het motorrijden, is het niet handig om een model te kiezen met een handgreepje, want dat trilt tegen je helm. Probeer je die combinatie toch te maken in de configurator, dan komt er direct een waarschuwing die uitlegt waarom je beter een ander model kan kiezen. Is een combinatie echt niet mogelijk, dan kun je deze in het bestelportaal überhaupt niet maken. Je kan dus in feite geen foutieve bestellingen meer plaatsen.”

Stockfoto van jenga

Welkom bij Quootz

Onderstaand een greep uit onze nieuwe klanten en een korte uitleg over hoe zij onze software inzetten.

MAN Truck en Bus Nederland

MAN Truck levert vrachtwagens voor bouw-, tractie-, distributie- en langeafstandsverkeer en MAN Bus levert allerlei soorten bussen: van stadsbussen, streekbussen en touringcars tot chassis. Alle voertuigen hebben één ding gemeen: ze voldoen aan de merkwaarden. En in het verlengde van die merkwaarden kwamen MAN Truck en MAN Bus uit bij Merkato, in hun zoektocht naar ondersteuning bij de verkoop van de accessoires.

MAN

Innovatec

Precies tussen Gorinchem en Culemborg ligt Asperen: de thuisbasis van Innovatec. Dit toonaangevende bedrijf richt zich volledig op innovatieve broerderijautomatisering. Het levert maatwerkproductielijnen en idem oplossingen – en dat over de hele wereld. Vanwege de fikse modularisatie van het portfolio, koos het bedrijf voor Merkato.

innovatec

Duport

Duport is één van de hoofdrolspelers als het gaat om mestverwerkingsmachines. Het bedrijf bevindt zich in een heus volledig transformatieproces, waarbij alle interne en externe werkprocessen onder de loep worden genomen en (indien nodig) op de schop gaan.

Merkato gaat er onder andere voor zorgen dat offertes voortaan eenvoudig, snel en correct worden opgesteld in een gecontroleerde omgeving (waardoor de kwaliteit gegarandeerd en gecontroleerd kan worden) en mét de mogelijkheid tot maatwerk.

Duport

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Wij helpen u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw ‘Time to Quote’? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.

Bekijk ook de vorige blogs: