CPQ

Quootz biedt met Merkato de allerbeste CPQ-software om het verkoopproces van uw bedrijf te transformeren naar een efficiënt, gemakkelijk en inzichtelijk proces. Met behulp van onze software kunt u uw verkoopproces gepersonaliseerd optimaliseren. Dit betekent dat alle offertes worden opgesteld via uw voorgeprogrammeerde set van specifieke bedrijfsregels. Denk hierbij aan verschillende hoeveelheden, kortingen, aanpassingen, optionele functies en meerdere soorten inkomsten en incompatibiliteiten. Door deze regels zullen uw offertes sneller, gemakkelijker én accurater tot stand komen.

Inhoudsopgave

Wat kan Quootz voor u betekenen?
De betekenis van CPQ
CPQ software
Guided selling software
Offerte software
Sales configurator
Product configurator
Order entry
Contact

Wat kan Quootz voor u betekenen?

CPQ software

Bij Quootz bent u verzekerd van de volgende voordelen: 

  • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten
  • Betere kwaliteit en transparantie van offertes
  • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden
  • 70% tijdwinst
  • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning

De betekenis van CPQ

CPQ staat voor configure, price, quote. Dit betekent dat de software in de basis drie dingen doet: configureren, calculeren en documenteren.

  1. Configureren: het systeem geeft aan wat de mogelijkheden tijdens het configureren met de klant.
  2. Calculeren: de technische en financiële gevolgen van de mogelijkheden worden direct berekend.
  3. Documenteren: de offerte en de vervolgdocumenten zoals een handleiding, Bill of Material, verkooporders en productinformatie voor het geconfigureerde worden meteen door Merkato opgesteld.

Mogelijkheden salesconfigurator

Met de salesconfigurator software van Quootz kunt u dus snel en gemakkelijk zien wat de (on)mogelijkheden zijn voor de behoeften van uw klant en het systeem zal u zelfs adviezen geven. Bovendien zal er nadat het perfecte product aan de klant is gekoppeld een berekening worden gemaakt voor de technische en financiële gevolgen. Vervolgens worden de offerte en verkooporder automatisch opgemaakt.

CPQ software

CPQ-software zorgt voor een efficiënter verkoopproces en minder fouten. Uw proces kan namelijk worden getransformeerd naar een efficiënt, bedrijfsspecifiek, en gepersonaliseerd verkoopproces. Hierdoor zorgt u ervoor dat de sales sneller, gemakkelijker en accurater tot stand komen. Lees hier meer over onze CPQ software.

Guided selling software

Merkato begeleidt uw klanten en/of verkoopmedewerkers door het verkoopproces. Het kiezen van de juiste producten en diensten wordt daardoor enorm vereenvoudigd. Bovendien worden de behoeften en wensen van de klant ingevoerd zodat de perfect passende producten kunnen worden geselecteerd. Het systeem laat alleen de producten, onderdelen en mogelijkheden zien die met elkaar corresponderen. Het opstellen van de bijbehorende offertes gebeurt daaropvolgend automatisch met een druk op de knop. Dit proces wordt ook wel guided selling genoemd.

Bovendien is onze verkoop software volledig gepersonaliseerd in te delen. U kunt van tevoren al uw producten en productspecificaties invoeren en aanpassen. Alle combinaties en eisen worden vervolgens aan de klant gevraagd. Daarnaast kan met behulp van de antwoorden vervolgens een foutloze selectie gemaakt worden van de mogelijke producten. De offertes en verkooporders zullen dus ook altijd foutloos zijn.

Offerte software

Naast dat Merkato rekening houdt met alle mogelijke combinaties van producten, onderdelen en eigenschappen, is het ook een offerte calculatie software. De prijzen worden automatisch berekend en de software kan direct offertes en verkooporders opstellen. Dit scheelt u dus uiteindelijk veel kosten en tijd.

Sales configurator

Een sales configurator kan ervoor zorgen dat uw medewerkers (ook zonder training of specifieke productkennis) de wensen van uw klanten vertalen naar een passende oplossing. Hierdoor kunnen de verkopers zich weer focussen op de belangrijkste taak: de relatie met uw klanten.

Product configurator

Wanneer u veel complexe producten aanbiedt met verschillende opties, dan kan een product configurator een uitkomst bieden. Een product configurator zorgt er namelijk dat u maatwerk producten kunt aanbieden en snel een foutloze offerte kunt opstellen voor uw klanten.

Order entry

Merkato biedt ook mogelijkheden wanneer u uw orders liever niet aan klanten overlaat, maar deze order entry software liever door medewerkers laat uitvoeren. Dit maakt het werk voor uw medewerkers ook een stuk handzamer. Wanneer de producten worden geselecteerd, zal het systeem namelijk gaandeweg de mogelijkheden tonen.

Meer weten over onze CPQ software?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van CPQ software voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze COQ software u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!