CPQ van Quootz: Merkato

Quootz biedt met Merkato de allerbeste CPQ van Nederland. Onze CPQ zorgt ervoor dat het verkoopproces van uw bedrijf transformeert naar een efficiënt, gemakkelijk en inzichtelijk proces. Met behulp van onze software, die op maat voor u wordt gemaakt, optimaliseert u uw verkoopproces op een gepersonaliseerde manier.

Dit houdt in dat alle offertes worden opgesteld aan de hand van uw voorgeprogrammeerde set van specifieke bedrijfsregels. Denk hierbij aan verschillende hoeveelheden, kortingen, aanpassingen, optionele functies en meerdere soorten inkomsten en incompatibiliteiten. Door deze regels worden uw offertes sneller, gemakkelijker én accurater opgesteld.

Bekijk het filmpje hieronder om een beter beeld te krijgen van Merkato!

Inhoudsopgave

Wat kan Quootz voor u betekenen?
De betekenis van CPQ
CPQ software
Guided selling software
Offerte software
Sales configurator
Product configurator
Order entry
Contact

Wat kan Quootz voor u betekenen?

CPQ software van Quootz op een beeldscherm

Bij Quootz bent u verzekerd van de volgende voordelen: 

 • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten
 • Betere kwaliteit en transparantie van offertes
 • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden
 • 70% tijdwinst
 • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning

De betekenis van CPQ

CPQ staat voor configure, price, quote. Dit betekent dat de CPQ software in de basis drie dingen doet: Configureren, calculeren en documenteren:

 1. Configureren: het systeem geeft aan wat de mogelijkheden zijn tijdens het configureren met de klant.
 2. Calculeren: de technische en financiële gevolgen van de mogelijkheden worden direct berekend.
 3. Documenteren: de offerte en de vervolgdocumenten zoals een handleiding, Bill of Material, verkooporders en productinformatie voor het geconfigureerde, worden meteen door Merkato opgesteld.

Vaak wordt CPQ software gebruikt in complexe B2B branches waarin producten worden geconfigureerd op basis van een groot aantal variabelen. Denk daarbij aan de maat, kleur, materiaal, functies en opties. Een CPQ helpt bedrijven om snel en nauwkeurig offertes te maken, de verkoopcyclus te verkorten en de omzet te verhogen.

Mogelijkheden sales configurator

De sales configurator software van Quootz geeft u snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden voor de wensen van uw klanten en biedt u zelfs advies. Na het matchen van het juiste product aan de klant, wordt er een berekening gemaakt van de technische en financiële gevolgen. Zo doende worden zowel de offerte als verkooporde automatisch gegenereerd.

Welke oplossingen biedt een CPQ?

CPQ Software quootz

Met een CPQ automatiseert u werkprocessen die normaal gesproken door uw personeel worden uitgevoerd. Dit is handig bij het productieproces, waarbij een langdurig controleproces nodig is om de orders goed op orde te krijgen en veel arbeidskracht kan kosten.

Met een CPQ wordt dit proces geautomatiseerd en dat zorgt ervoor dat orders sneller en foutloos verwerkt worden. Ook kunt u nu uw personeel elders inzetten. Heeft u uw twijfels? Lees dan over de ervaringen van Boon Edam die nu het CPQ Merkato gebruiken om bedrijfsprocessen te versnellen.

CPQ software

CPQ software zorgt voor een efficiënter verkoopproces en minder fouten. Uw proces wordt namelijk getransformeerd naar een efficiënt, bedrijfsspecifiek, en gepersonaliseerd verkoopproces. CPQ software zorgt ervoor dat de sales sneller, gemakkelijker en accurater tot stand komen. Lees meer over configure price quote software.

Vraag onze CPQ Demo aan!

Wij bieden u graag een kijkje in onze software die honderden bedrijven en verkopers wereldwijd gelukkiger maakt. Dit kijkje bieden wij u door middel van onze demo-omgeving. Daarin hebben wij een script ontwikkeld die u laat zien hoe alles werkt. Vraag onze demo vandaag nog aan! Merkato voor CPQ

Guided selling software

Merkato, onze guided selling tool, begeleidt uw klanten en/of verkoopmedewerkers door het verkoopproces. Het kiezen van de juiste producten en diensten wordt daardoor enorm vereenvoudigd. Bovendien worden de behoeften en wensen van de klant ingevoerd zodat de perfect passende producten worden geselecteerd. Het systeem laat alleen de producten, onderdelen en mogelijkheden zien die met elkaar corresponderen. Het opstellen van de bijbehorende offertes gebeurt daaropvolgend automatisch met een druk op de knop. Dit proces wordt ook wel guided selling genoemd.

Bovendien is onze guided selling software volledig gepersonaliseerd in te delen. U kunt van tevoren al uw producten en productspecificaties invoeren en aanpassen. Alle combinaties en eisen worden vervolgens aan de klant gevraagd. Daarnaast wordt met behulp van de antwoorden vervolgens een foutloze selectie gemaakt van de mogelijke producten. Met als resultaat dat de offertes en verkooporders altijd foutloos zullen zijn.

Offerte software

Naast dat Merkato rekening houdt met alle mogelijke combinaties van producten, onderdelen en eigenschappen, is het ook een offerte calculatie software. De prijzen worden namelijk automatisch berekend door middel van de software voor offertes én de software kan direct offertes en verkooporders opstellen. Dit scheelt u uiteindelijk veel kosten en tijd. Lees meer over offerte software.

Sales configurator

Een sales configurator zorgt ervoor dat uw medewerkers (ook zonder training of specifieke productkennis) de wensen van uw klanten vertalen naar een passende oplossing. Hierdoor focussen de verkopers zich weer op de belangrijkste taak: de relatie met uw klanten.

Product configurator

Wanneer u veel complexe producten aanbiedt met verschillende opties, dan biedt een product configurator de uitkomst. Een product configurator zorgt er namelijk voor dat u maatwerk producten aanbiedt en snel een foutloze offerte opstelt voor uw klanten.

CPQ

Order entry

Merkato biedt ook mogelijkheden wanneer u uw orders liever niet aan klanten overlaat, maar deze order management software liever door medewerkers laat uitvoeren. Dit maakt het werk voor uw medewerkers een stuk handzamer. Wanneer de producten worden geselecteerd, zal

het systeem namelijk gaandeweg de mogelijkheden tonen. Lees meer over order entry!

Meer weten over onze CPQ?

Zoals u hebt gelezen, zorgt Merkato voor een efficiënte en correcte manier van werken. Heeft u interesse gekregen in onze CPQ? Probeer dan onze demo uit. Of neem gelijk contact met ons op zodat wij samen kunnen kijken wat de beste oplossing is voor uw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is CPQ?

CPQ staat voor Configure, price en Quote. Het is een term die wordt gebruikt voor het beschrijven van softwaresystemen die verkopers ondersteunen bij:

 • Het inzichtelijk maken van de behoeften van de klant; 
 • Het bieden van passende prijzen; 
 • Het volbrengen van een efficiënte afhandeling van de verkoop. 
Waar gebruikt men een CPQ voor?

CPQ zorgt voor een efficiënter verkoopproces en minder fouten. Hierdoor kan uw proces getransformeerd worden naar een efficiënt, bedrijfsspecifiek en gepersonaliseerd verkoopproces. Zo komen de sales sneller, gemakkelijker en accurater tot stand. 

Waar staat de afkorting CPQ voor?

CPQ staat voor Configure Price Quote. Dit betekent dat de software in de basis drie dingen doet: configureren, calculeren en documenteren.

Wat zijn de voordelen van CPQ?

Wanneer u kiest voor CPQ van Quootz bent u verzekerd van de volgende voordelen: 

 • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten; 
 • Betere kwaliteit en transparantie van offertes; 
 • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden;
 • 70% tijdswinst; 
 • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning.
Hoeveel kost CPQ?

Doordat onze CPQ volledig op maat voor uw bedrijf wordt gemaakt, verschillen de kosten. Neem contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen!

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze CPQ software u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Volg ons ook op LinkedIn Quootz en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!