Quootz CPQ: optimaliseer het proces van verkoop tot en met productie

Waarom kiezen voor Quootz CPQ: Merkato?

We zien het nog vaak voorkomen: organisaties die werken met Excellijsten om producten en prijzen bij te houden en een verkoopafdeling die offertes maakt met het betere knip-en-plakwerk in Word. Dit is niet alleen inefficiënt, maar zorgt tevens voor vele menselijke fouten in het volledige proces van verkoop tot en met productie. Dit kost tijd, geld en komt niet ten goede aan de klanttevredenheid. Met de CPQ-oplossing Merkato (configure, price, quote) optimaliseert u dit proces, hoe complex uw product ook is. De verkoopafdeling maakt offertes sneller én foutloos. Bovendien is alles wat geoffreerd wordt, met zekerheid te produceren. Met Merkato werkt u eenvoudig, accuraat én snel!  Neem contact op voor meer informatie.

video

Merkato CPQ: juist wanneer het complex is

Juist bij het offreren en produceren van de meest complexe producten met talloze afhankelijkheden, kunnen er fouten ontstaan. Zeker wanneer er sprake is van verouderde systemen, Excellijsten en wanneer er sterk geleund wordt op specifieke medewerkers met de juiste kennis. Door deze kennis en lijsten te verwerken in Merkato als CPQ-oplossing en daarop de juiste kennisregels toe te passen, wordt het proces weer overzichtelijk. Eén basis en één methode voor uw organisatie en eventueel uw dealers, waar dan ook ter wereld. Nieuwe collega’s zijn snel ingewerkt en kunnen in no-time net zulke goede offertes maken als uw meest doorgewinterde verkoper.

Integreer Merkato CPQ met uw ERP-, CRM- en/of CAD-software

U haalt het meeste uit Merkato als CPQ-oplossing wanneer u deze integreert met uw huidige systemen. Dat is waar wij sterk in zijn: het bouwen van een volledige oplossing waarvan u optimaal profiteert. Zo kan Merkato product- en prijs-informatie ophalen uit uw ERP-systeem en klant- en leveranciersinformatie uit uw CRM. Op die manier maakt de CPQ-oplossing altijd gebruik van de meest actuele informatie uit uw huidige systemen. Voor diverse klanten koppelden wij ook met hun CAD-software, wat ervoor zorgt dat een geconfigureerd product ook direct als 2D- of 3D-visualisatie zichtbaar is voor zowel verkoper als klant.

CPQ: Een afbeelding van een laptop met daarop het software programma van Quootz CPQ

Meer leads en sales met Merkato CPQ 

Merkato CPQ is webbased te gebruiken, wat vele voordelen met zich meebrengt. Door de configurator volledig in uw huisstijl te integreren in uw website, kunnen uw klanten direct online het product configureren dat zij willen. Zeker in deze tijden, waarin bedrijven elkaar online sterk beconcurreren, is dit een waardevolle toevoeging aan uw website. Zo heeft uw klant niet alleen direct een duidelijk beeld van het product, de prijs en wellicht zelfs een mooie visualisatie ervan, maar ook uw verkopers kunnen de deal snel en eenvoudig rondmaken. Dit allemaal dankzij Merkato CPQ.

Kortom: optimaliseer processen én boost uw sales met Merkato als CPQ-oplossing

Van lead generatie tot verkoop en van productie tot en met de uiteindelijke facturering: met Merkato CPQ stroomlijnt en optimaliseert u de processen. Onze software is gebruiksvriendelijk, flexibel en gemakkelijk te onderhouden door uw eigen medewerkers. Alles wat uw verkopers configureren en offreren, is per definitie ook te produceren. Dit heeft een positief effect op de interne samenwerking, vermindert fouten aanzienlijk en verhoogt de klanttevredenheid. Bij vele klanten in diverse branches hebben we al mooie resultaten bereikt

Vraag nu een demo aan en ervaar de kracht van Quootz CPQ: Merkato.

Het aanvragen van een demo is een eenvoudig proces. Door een demo aan te vragen, krijgt u de mogelijkheid om de software in actie te zien en eventuele vragen direct aan onze experts te stellen. Ga naar onze demo-pagina en vul het formulier in om te beginnen.

CPQ: Een afbeelding van Het CPQ programma van Quootz

Waarom CPQ van Quootz?

De keuze voor CPQ-software is een belangrijke beslissing die niet over één nacht ijs gaat. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de gebruiksvriendelijkheid van de software, de kwaliteit van de klantenservice en de mogelijkheid om het systeem aan te passen aan uw specifieke behoeften. Merkato scoort hoog op al deze punten, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven die hun interne processen willen optimaliseren. Klik hier voor meer informatie of om contact op te nemen.

CPQ van Quootz wordt gewaardeerd om…

 • Gebruiksvriendelijkheid: de intuïtieve interface maakt het voor gebruikers gemakkelijk om de software te navigeren en te gebruiken zonder uitgebreide training.
 • Flexibiliteit: Merkato is schaalbaar en aanpasbaar, geschikt voor zowel kleine startende bedrijven als grote gevestigde ondernemingen.
 • Uitmuntende klantenservice: Quootz biedt uitstekende klantenservice en ondersteuning, wat cruciaal is voor een soepele implementatie en constante optimalisatie van het systeem.
 • Snellere en foutloze offertes: met Merkato configureren verkopers sneller hun offertes, die volledig foutloos bij klanten worden opgeleverd. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid.
 • Minder productiefouten: door de eenduidige informatie en kennisregels in Merkato, zijn alle offertes met zekerheid te produceren. Is een bepaalde samenstelling niet mogelijk? Dan kan het ook niet geconfigureerd en geoffreerd worden. Dit voorkomt dure productiefouten en herstelwerkzaamheden achteraf. 
 • Betere prijsstelling: geavanceerde algoritmen zorgen voor realtime prijsaanpassingen op basis van verschillende variabelen en berekenen een optimale prijs voor elk product.
 • Verhoogde klanttevredenheid: door klanten de mogelijkheid te bieden op uw website direct een product te configureren en door hen snel en efficiënt te bedienen met accurate offertes en informatie, verhoogt u de klanttevredenheid.
 • Gedetailleerde rapporten en analyses: met Merkato CPQ creëert u in een handomdraai gedetailleerde rapporten en analyses om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
 • Eenvoudige uitrol in (internationaal) dealernetwerk: overal ter wereld kunnen uw dealers werken met uw CPQ-oplossing en offertes kunnen in hun eigen taal en zelfs hun eigen huisstijl opgeleverd worden.
 • Naadloze integratie: de mogelijkheid om de CPQ van Quootz naadloos te integreren met bestaande CRM-, ERP- en CAD-systemen zorgt voor een betere samenhang tussen verschillende bedrijfsprocessen.

Door te investeren in de CPQ van Quootz, blijven bedrijven de concurrentie een stapje voor. Wilt u ook zien hoe makkelijk CPQ werkt? Neem dan vandaag nog contact op en we geven u een vrijblijvende demo.

Volg de stappen en neem contact op

Als u klaar bent om de interne processen in uw organisatie naar een hoger niveau te tillen en uw sales een boost te geven, neem dan nu de eerste stap. Bezoek de contactpagina van Quootz om een gesprek te plannen en meer te weten te komen over hoe Merkato CPQ uw bedrijf kan transformeren.

Veelgestelde vragen

Wat is CPQ?

CPQ staat voor Configure, price en Quote. Het is een term die wordt gebruikt voor het beschrijven van softwaresystemen die verkopers ondersteunen bij:

 • Het inzichtelijk maken van de behoeften van de klant; 
 • Het bieden van passende prijzen; 
 • Het volbrengen van een efficiënte afhandeling van de verkoop. 
Waar gebruikt men een CPQ voor?

CPQ zorgt voor een efficiënter verkoopproces en minder fouten. Hierdoor kan uw proces getransformeerd worden naar een efficiënt, bedrijfsspecifiek en gepersonaliseerd verkoopproces. Zo komen de sales sneller, gemakkelijker en accurater tot stand. 

Waar staat de afkorting CPQ voor?

CPQ staat voor Configure Price Quote. Dit betekent dat de software in de basis drie dingen doet: configureren, calculeren en documenteren.

Wat zijn de voordelen van CPQ?

Wanneer u kiest voor CPQ van Quootz bent u verzekerd van de volgende voordelen: 

 • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten; 
 • Betere kwaliteit en transparantie van offertes; 
 • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden;
 • 70% tijdwinst; 
 • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning.
Hoeveel kost CPQ?

Doordat onze CPQ volledig op maat voor uw bedrijf wordt gemaakt, verschillen de kosten. Neem contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen!

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato CPQ is een zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze CPQ software u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Volg ons ook op LinkedIn Quootz en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!