Guided selling

Met behulp van een guided selling software / sales configurator ondersteunt u al uw verkoopprocessen en daardoor efficiënter laten verlopen. Merkato, de product configurator van Quootz, biedt uw medewerkers een goede ondersteuning bij het selecteren van al uw maatwerk producten. Dankzij de software bent u ervan verzekerd dat er altijd foutloze orders worden opgesteld.

Guided selling met sales configurator

Guided selling

Bij guided selling draait het allemaal om het opstellen van geschikte offertes, op basis van de behoeften van de klant. Met behulp van guided selling wordt het proces van de juiste producten en diensten uitkiezen vereenvoudigd voor u als verkoper. Daarnaast kunt u met een sales configurator eenvoudig de behoeften en de wensen van uw klanten invoeren en de perfecte producten voor uw klant uitzoeken. Het systeem laat alleen de producten, onderdelen en mogelijkheden zien die correct corresponderen met elkaar. Tot slot gebeurt het opstellen van offertes die ook daadwerkelijk te produceren zijn daaropvolgend volledig automatisch met een druk op de knop.

De voordelen van product configurator software

Met Merkato voor CPQ versnelt u het verkoopproces aanzienlijk. Klanten en verkopers ontlasten de ontwerp/calculatieafdeling door met behulp van onze guided selling tool samen het proces te doorlopen. Dankzij de software waarin alle producten, onderdelen, combinaties en alle mogelijke parameters zijn opgenomen, bent u ervan verzekerd dat er niets vergeten wordt of verkeerd wordt aangeboden. Bovendien zullen de offertes en verkooporders altijd foutloos zijn. Daarnaast versnelt de software het proces aanzienlijk. Waar u normaal misschien weken, soms maanden, bezig kan zijn met de verwerking van een grote complexe order, wordt dit met behulp van guided selling software een kwestie van dagen.

Op een rijtje zijn de voordelen van Merkato:

  • Betere kwaliteit en transparantie van offertes
  • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden
  • 70% tijdwinst
  • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten
  • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning

Guided selling software bij andere bedrijven

Andere bedrijven maken al gebruik van de guided selling software van Quootz. De vele excel sheets of het oude software worden onoverzichtelijk en bedrijven zoeken naar meer structuur. Zo ook het bedrijf Karhof dat één van de grootste carrosseriebedrijven is. Zij zochten naar meer flexibiliteit en waren enthousiast toen ze erachter kwamen dat Merkato makkelijk het oude systeem kon inlezen. Dat scheelde namelijk veel tijd! Wilt u meer weten over de ervaring van Karhof over Merkato? Lees dan de klantervaring van Karhof.

Guided selling software voor uw bedrijf?

Met guided selling software kan ook uw bedrijf een grote optimalisatieslag slaan. Hoe complex uw aanbod ook is, Merkato maakt probleemloos offertes op met alle combinaties en opties waaruit klanten kiezen. Het systeem houdt rekening met allerlei factoren, zoals gewicht, belastbaarheid, foutmarge, ruimtes, volumes en meer. Bent u benieuwd hoe product configurator software u het perfecte guided sellingproces biedt? Neem dan contact met ons op, zodat we samen met u de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken. We leggen graag uit wat Merkato voor uw bedrijf betekent.

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe guided selling u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!