Sales Configurator

Er komt veel kijken bij sales. Zelfs met een gedegen kennis van de producten of diensten die u verkoopt, moet er rekening worden gehouden met allerlei bijkomende zaken. Hierbij kunt u denken aan prijzen, technische beperkingen, mini- en maximale maten, kortingen, financieringsmogelijkheden en garantie. En daar kan het lastig worden: uw verkopers dienen de wensen van de klant te vertalen naar een aantrekkelijke commerciële aanbieding en moeten tegelijkertijd rekening houden met een lijst met alle technische componenten en (on)mogelijkheden. Zeker als het gaat om complexe producten, is het van essentieel belang dat uw sales software uw verkopers hierbij optimaal ondersteunt.

De sales configurator van Quootz

CPQ software

Met de juiste sales configurator kan men, ook zonder training of specifieke productkennis, de wensen van uw klanten vertalen naar een passende oplossing – zowel op commercieel als op technisch gebied. Hierdoor kunnen uw verkopers zich focussen op hun kerntaak: het onderhouden van de relaties met uw klanten. De sales configurator van Quootz is dé manier om het verkoopproces te optimaliseren en te vereenvoudigen en betere verkoopresultaten te realiseren.

Een volledig geoptimaliseerd verkoopproces

Merkato, de sales software van Quootz, doet in feite 3 dingen: Configureren, calculeren en documenteren. Oftewel, Configure, Price, Quote (CPQ). Onze software is uitgerust met een sales configurator die in staat is om, op basis van de klantbehoeften, volledig automatisch de mogelijkheden weer te geven en suggesties te doen. Dit maakt het opstellen van onder andere offertes, specificatiebladen, tekeningen en handleidingen aanzienlijk eenvoudiger. De sales software biedt uiteraard nog veel meer mogelijkheden, en zorgt dat u altijd inzicht heeft in de resultaten. Daarnaast is de software uitgerust met een product configurator die u als verkoper de mogelijkheid biedt om maatwerk producten aan te bieden.

Daarom Quootz

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze sales configurator u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!