Configure price quote software

De keuze voor configure price quote software kan verschillende redenen hebben. Wellicht is uw bedrijf of productaanbod aan het groeien of biedt u een complex product aan met veel varianten. Deze zaken kunnen het behoorlijk lastig maken om nauwkeurige offertes in korte tijd op te stellen. Bovendien hoeft u door configure price quote software niet meer alle details over uw producten te kennen, wat u ook veel tijd zal schelen. Kortom, configure price quote software zal ervoor zorgen dat u veel tijd en moeite bespaart!

Wat is configure price quote software?

Configure price quote software wordt vaak kortweg CPQ software genoemd. Het staat voor configureren, calculeren en documenteren. Maar wat houden deze termen nu eigenlijk in en wat doet CPQ software? We zetten het hieronder voor u op een rijtje:

  • Configureren: het configureren van behoeften van klanten, waarbij de software gelijk aangeeft wat de mogelijkheden zijn;
  • Calculeren: technische en financiële gevolgen worden automatisch gecalculeerd;
  • Documenteren: er worden op maat gemaakte offertes en verkooporders opgesteld.

Merkato

Merkato is de CPQ software van Quootz. Gebruikmakend van Merkato, zullen allereerst de behoeften van klanten in kaart gebracht worden (configureren). Wanneer de klant een product heeft gevonden dat hij/zij wil kopen, zullen de technische en financiële gevolgen gecalculeerd worden (calculeren). Tot slot stelt Merkato op maat gemaakte vervolgdocumenten op, zoals een offerte en verkooporder (documenteren).

Waarom Merkato van Quootz?

Merkato, onze guided selling tool, is zowel een product configurator als een sales configurator. Merkato stelt u in staat om sneller te verkopen, aangezien u geen tijd meer hoeft te besteden aan bijvoorbeeld prijsstelling en het schrijven van een offerte. Hierdoor verloopt uw salesproces vele malen soepeler en sneller.

Het prettige aan Merkato is dat het zeer eenvoudig is in gebruik. Zonder programmeerkennis legt u gemakkelijk kennisregels vast in Merkato. De interface kan zelfs grotendeels opgebouwd worden door middel van Drag&Drop. Dit maakt het doorvoeren van wijzigingen een eenvoudig klusje.

Neem contact op!

Wilt u graag meer weten over ons en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Of heeft u nog vragen over CPQ software? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze CPQ software u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!