Merkato geeft VelopA de regie terug en waarborgt de continuïteit

Het leven buiten aangenamer maken en beweging stimuleren. Dat is het doel van VelopA, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in fietsparkeersystemen, fietsenstallingen, overkappingen, straatmeubilair, inrichting voor verkeer & infrastructuur en sport & spel. Nadat de support op en continuïteit van hun huidige configurator te wensen overliet, ging de organisatie op zoek naar een nieuwe oplossing die in eigen beheer in te richten en te onderhouden is. Flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en continuïteit stonden daarbij centraal. Een mooi doel, dat leidde tot een enthousiaste en fijne samenwerking met Quootz!

Geen enkele twijfel over CPQ software Merkato

Voor VelopA was Merkato van Quootz een goede optie als nieuwe configurator, dus belde de organisatie met onze collega Marcel Elfring. Een oriënterend gesprek werd al snel een eerste afspraak, waarna we direct de tweede presentatie mochten verzorgen. Niet omdat ze niet overtuigd waren van onze bewezen oplossing, maar omdat de informatie ook met het management gedeeld moest worden. Met veel enthousiasme en zonder enige twijfel wilden we starten aan het project, maar nadat Tikehau Capital halverwege 2023 een meerderheidsaandeel kocht binnen VelopA’s moederorganisatie CROWD om de groei te financieren, liep het project enige vertraging op. Tevens was er, naast de keuze voor een nieuwe configurator, ook sprake van een traject voor een nieuwe ERP-omgeving. Een drukke tijd voor VelopA dus! Maar door eerlijke en open communicatie met VelopA, wisten we precies waar we aan toe waren en waar we ons bevonden in het beslissingsproces.

Zelf in control met onze gebruiksvriendelijke software

Toen de knoop doorgehakt werd, zijn we met een enorme hoeveelheid energie aan de slag gegaan. De wederzijdse interesse en betrokkenheid maakt dat dit voor ons een fantastisch project is. Met slechts minimale consultancydagen wordt het pakket volledig naar wens ingericht en onze professionals leren de betrokken VelopA-medewerkers hoe zij hun omgeving zelf kunnen inrichten en onderhouden, waarbij er altijd ondersteuning vanuit onze support beschikbaar is. Doordat onze software visueel aantrekkelijk en zeer gebruiksvriendelijk is, hebben de medewerkers het snel onder de knie. Door tevens te koppelen met Microsoft Dynamics 365 wordt er gezorgd voor meer consistentie en efficiëntie in de bedrijfsprocessen van VelopA.

Wat van binnen goed zit, straalt uit naar buiten. Daar zijn wij van overtuigd. Met onze hulp en de inzet van Merkato hopen we dat VelopA dus nóg beter in staat is het buitenleven te stimuleren en verfraaien!

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan