Merkato ontluikt de verkooppotentie van Shutterkoning

Wil je een prettige lichtinval, privacy en een sfeervolle woning, dan moet je bij Shutterkoning zijn! Dit Nederlandse bedrijf met diverse locaties en dealers maakt op maat gemaakte shutters. Maatwerk betekent ook dat er calculaties aan te pas komen om de prijs te berekenen. Wanneer verkopers bij klanten de behoeften inventariseerden en de maten opnamen, bleek achteraf regelmatig dat nog niet al de details bekend waren die impact hadden op de uiteindelijke prijs. En direct een juiste prijs afgeven, is wel zo professioneel! Daarom besloot Shutterkoning op zoek te gaan naar een configurator. De juiste tool maakt het voor de organisatie tevens mogelijk om met dealerportalen te werken en eventueel zelfs de tool te embedden op de website, zodat verkoop direct op de website plaats kan vinden.

CPQ-software Merkato overtuigt Shutterkoning

De oude methode van het configureren met behulp van Excel, moest dus toch echt het raam uit. De configurator-ontdekkingsreis leidde Shutterkoning langs diverse oplossingen. Na meerdere gesprekken en zelfs tests met het bouwen van tooling op maat, kwam de organisatie uit bij Quootz en Merkato. Gelukkig betekende dit voor de organisatie direct een vliegende start! Na een ongelooflijk korte implementatietijd kon Shutterkoning al aan de slag met de oplossing die exact voldoet aan de wensenlijst.

Complexiteit eenvoudig gemaakt

Prijzen waren lastig te berekenen, projectstructuren met vele variabelen lastig te verkopen en het dealernetwerk kon niet snel tot correcte offertes komen. Aan die uitdagingen maakte Merkato snel een eind. Door alle prijzen centraal te beheren in Exact, waarmee we een koppeling hebben gebouwd, en de opties in te voeren in Merkato, is er een helder en consistent proces ontstaan. Ook de koppeling met CRM-pakket Salesforce maakt de processen efficiënter en overzichtelijker. Het aanmaken van een dealerportaal is voor Shutterkoning bovendien ontzettend eenvoudig, waardoor ook de juiste producten en prijzen via het dealernetwerk aangeboden worden. En dat in slechts een fractie van de tijd die het hen eerder kostte! De volgende stap is om de configurator in de eigen huisstijl aan te bieden op de website, zodat websitebezoekers daar direct kunnen configureren en een prijs op kunnen vragen. Dit maakt de verkoop voor Shutterkoning en haar dealers nóg eenvoudiger.

Een mooi compliment: details maken de tool

Waar we erg trots op zijn, is het feit dat Shutterkoning aangaf dat de goede werking van Merkato in de details zit. De flexibiliteit en opties die we bieden, terwijl we de gebruiksvriendelijkheid borgen, maken dat we voorlopen op de concurrentie. Waar Merkato de details standaard in de software heeft zitten, wordt daar in andere configuratoren nog hard aan gewerkt. Goed om te horen en het is onze missie om deze koploperspositie te behouden door te blijven innoveren!

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Salesforce

Meer informatie over Salesforce