Voor Van Ginkel Machines komt haastige spoed met Merkato wél goed

Voor zowel de landbouw, grondverzet als wegenbouw maakt Van Ginkel Machines kipwagens. Het Nederlandse bedrijf ontwikkelt, fabriceert en monteert de kipwagens, die met behulp van een dealernetwerk verkocht worden. Deze machines hebben echter vele opties en het beheren van de prijslijsten was lastig, waardoor er nog wel eens fouten gemaakt werden en er regelmatig door dealers naar het hoofdkantoor gebeld of gemaild werd. Van Ginkel Machines besloot daarom zichzelf voor Sinterklaas een configurator cadeau te doen. En het mooie is dat ze met kerst al live waren!

CPQ-implementatie met een deadline

Via een Merkato-gebruiker kwam Van Ginkel uit bij Quootz met een vrij urgente vraag. De organisatie wilde Merkato zo snel mogelijk aanschaffen, want ze waren al lang overtuigd van de kwaliteit van deze oplossing ten opzichte van andere CPQ-tooling. Alhoewel we ons al in december van 2023 bevonden, was het verzoek om voor het einde van het jaar nog live te gaan. Dan konden namelijk de prijswijzigingen van 2024 nog meegenomen worden. Geen enkel probleem natuurlijk! Er zat slechts 24 uur tussen de eerste kennismaking en de start van het project. Uiteraard was de implementatie met kerst gereed.

Merkato geïntegreerd met ERP-systeem voor foutloze efficiëntie

Voor Van Ginkel Machines was het belangrijk dat prijzen en opties altijd juist en consistent zijn. Dealers moeten, zonder te hoeven bellen of mailen, de juiste configuratie met de juiste prijs kunnen verkopen. Om dit resultaat te bereiken, zullen op termijn alle prijzen centraal beheerd gaan worden in ERP-systeem Ridder iQ en zijn de opties centraal te beheren in Merkato. Door deze tooling te integreren, is het beheer van opties en prijzen geen enkel probleem meer. Dealers maken – in slechts een fractie van de tijd die zij voorheen nodig hadden – altijd een foutloze offerte.

Bewijs van gebruiksvriendelijkheid

Tussen de handtekening op de overeenkomst tot daadwerkelijke uitrol van de tooling zaten nauwelijks drie weken. Daardoor was er weinig tijd voor een goede Merkato-training bij Van Ginkel Machines. De implementatie is verzorgd door iemand die Merkato zelfs nog nooit had gezien. En dit verliep vlekkeloos! Een beter bewijs van de gebruiksvriendelijkheid van onze CPQ-oplossing is er niet.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Ridder

Meer informatie over Ridder