MAN Truck en Bus Nederland

Het verhaal van het in Duitsland opgerichte MAN Group begint ruim 250 jaar geleden. MAN Truck levert vrachtwagens voor bouw-, tractie-, distributie- en langeafstandsverkeer en MAN Bus levert allerlei soorten bussen: van stadsbussen, streekbussen en touringcars tot chassis. Alle voertuigen hebben één ding gemeen: ze voldoen aan de merkwaarden. En in het verlengde van die merkwaarden kwamen MAN Truck en MAN Bus uit bij Merkato, in hun zoektocht naar ondersteuning bij de verkoop van de accessoires.  

MANnieuw

Door de inzet van de salesconfigurator kan het MAN-dealernetwerk de voertuigen voortaan verkopen onder eigen vlag en in de eigen look-and-feel. Onmogelijkheden kunnen niet meer worden verkocht, omdat de software de verkoper door het traject heen begeleidt. Hierin worden alle mogelijkheden, uitvoeringen, opties en accessoires besproken. Voorheen werden de accessoires niet vaak aangeboden en kwamen ze dus regelmatig terecht in het aftersalestraject. Door de inzet van Merkato kunnen verkopende dealers nu in een handomdraai de juiste accessoires kiezen vanuit de altijd actuele accessoirelijst en offertes opstellen op basis van het gekozen voertuig.  

Ook zorgt Merkato voor het synchroniseren van de werk- en installatieprocessen over de gehele dealerpopulatie, onder andere door het harmoniseren van de installatie-uren van accessoires. Ten slotte zorgt de configurator ervoor dat de kennis van bestaande verkopers feilloos wordt overgedragen aan nieuwe verkopers. 

Schermafbeelding 2022-01-20 om 14.58.59

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan MAN