Quootz nieuwsbrief september 2022

Alhoewel de temperaturen soms nog bijna tropisch lijken, loopt de zomer toch echt op z’n eind. Ook tijdens de welbekende komkommertijd hebben we niet stilgezeten. En daardoor hebben we dus hebben we ook nu gewoon weer veel mooi nieuws voor u klaarstaan – vers van de pers! In de afbeelding hiernaast zie je waar Team Quootz de zomer doorbracht.

quootz europa

Visual configurator 

Om uw verkoper of klant te voorzien van extra informatie tijdens het configureren, kunt u gebruikmaken van visualisaties. Afbeeldingen (al dan niet dynamisch gegenereerd) tillen de gebruikerservaring direct naar een nóg hoger niveau. Én – ook niet geheel onbelangrijk – 2D- of 3D-visualisaties zijn steeds belangrijker in een flink concurrerende markt.

Merkato kan deze visualisaties al tijdens het configuratieproces in real time weergeven in de vorm van 2D- of 3D- visualisaties. De visuals van Merkato zijn daarnaast interactief te integreren: door met de muis te klikken in en op de afbeeldingen kan uw klant of verkoper het configuratieproces dan zelfs direct en doelgericht beïnvloeden.

Wilt u een visual configurator live in actie zien in 3D? Dat kan! Via de onderstaande link kunt u in een handomdraai zelf uw eigen silo configureren, aan de hand van enkele afmetingen en specfieke wensen. Dankzij de configurator zijn de gevolgen van uw keuzes direct inzichtelijk. Uiteraard kunt u met uw muis het beeld slepen, om zo álle kanten van uw nieuwe silo te kunnen bekijken.

Schermafbeelding 2022-09-03 145533

In het kader van endless innovation koos Knapen Trailers voor Merkato!

Als Europa’s eerste producent van schuifvloertrailers en als bedenker van de zelfdragende constructie, is Knapen Trailers dé specialist in transportefficiëntie. Knapen heeft een indrukwekkend internationaal dealernetwerk en opereert vanuit ongeveer 30 landen – van IJsland tot Rusland, van Noorwegen tot Sicilië. En uiteraard werkt iedere dealer met Merkato!

Voor dit klantverhaal spraken we Alexander Antens. Hij is binnen Knapen verantwoordelijk voor de operationele verkoop en stond ons te woord over alle ins en outs over het gebruik van onze configurator.

Knapen werkte al jaren met configuratoren, maar dé match bleef uit. De zuivere input aan de productkant is één van de redenen dat Knapen koos voor Merkato. Daarnaast is het bedrijf gebonden aan erg specifieke landen-eisen. Deze eisen zijn nu vastgelegd in de configurator, zodat als een Noorse dealer inlogt, deze enkel voor Noorwegen toegestane trailers kán configureren en bestellen. Onmogelijkheden kunnen nu niet meer worden verkocht. Ten slotte wordt Merkato ook ingezet als opleidingstool voor alle nieuwe nationale en internationale dealers.

dsc_5033

Personeelstekorten en productieproblemen

Veel bedrijven in Nederland kampen met fikse personeelstekorten. Hierdoor hebben bedrijven te maken met een relatief nieuwe problematiek: de werkdruk is hoog, nieuw personeel is ontzettend lastig te vinden (de zogenaamde war for talent) en en ten slotte moet al het personeel continu worden opgeleid om langdurige inzetbaarheid te bewerkstelligen.

CPQ-software kan u helpen deze problemen te tackelen: van het intern doorleren middels de configurator tot het genereren van foutloze offertes om personeelstekorten in de productie te ondervangen. Hoe dat precies werkt, leest u in op onderstaande pagina.

Welkom bij Quootz

Onderstaand een greep uit onze nieuwe klanten en een korte uitleg over hoe zij onze software inzetten.

Moeyersons

Het Belgische bedrijf Moeyersons is al meer dan 60 jaar een gevestigde naam in de wereld van kastopbouw op opleggers en vrachtwagens én voor herstellingen en herstelwerkzaamheden.Herstelwerkzaamheden linken aan een configurator is wellicht geen voor de hand liggende match, maar wel een match made in heaven.

In herstelwerk zitten immers terugkerende (en dus te automatiseren) elementen. Door gebruik te maken van standaard herstel-items (zoals materiaal, werkplek, uren) vanuit de ERP-software, wordt de werkvoorbereiding van deze werkzaamheden flink ingekort.

Moeyersons vrachtwagen

KEMPF Fahrzeugbau

Het Duitse KEMPF bouwt en onderhoudt een brede variëteit aan opbouwen en getrokken materieel voor de Europese afzetmarkt.

KEMPF besloot het oude, tekstgebaseerde offertesysteem de deur uit te doen en vol te gaan voor Merkato.

In de oude situatie had het bedrijf moeite om controle te krijgen over de order-instroom. Vanuit daar ontstond de wens om meer te standaardiseren.

Naast dat Merkato gaat zorgen voor mooiere offertes, gaat het ook een koppeling maken met het nieuwe ERP-systeem van KEMPF. Zo kunnen de commerciële wensen waar mogelijk direct worden vertaald naar technische informatie én productinformatie.

kempf aanhangers montage

 

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Quootz helpt u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw ‘Time to Quote’? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.