'De magie van Merkato'

Wij zijn Quootz, leverancier van configuratiesoftware Merkato. Dankzij onze schat aan ervaring hebben we een goed beeld van de problemen die kunnen spelen op de werkvloer. Gelukkig kan een configurator erg veel soorten problemen minimaliseren of zelfs helemaal elimineren.

Personeelstekorten en productieproblemen

Veel bedrijven in Nederland kampen met fikse personeelstekorten. De laatste jaren zijn de bevolkingsdiagrammen vervormd van strakke piramides naar ovalen ui-vormen. Met andere woorden: de vergrijzing neemt toe en er zijn steeds minder werkenden beschikbaar. En rap ook.

Helaas is dit natuurlijk ook merkbaar op de werkvloer en hebben bedrijven te maken met een relatief nieuwe problematiek. Enerzijds is bij het huidige personeel de werkdruk vaak hoog, anderzijds is nieuw personeel ontzettend lastig te vinden (de zogenaamde war for talent) en ten slotte moet al het personeel continu worden opgeleid om langdurige inzetbaarheid te bewerkstelligen.

Gebrek aan personeel leidt helaas ook vaak tot gebrek aan efficiëntie. Orders blijven té lang liggen en de beloofde levertijden worden daardoor niet waargemaakt.

Een configurator kan deze problemen gelukkig tackelen. Omdat alle informatie is beschikbaar wordt gemaakt in de configurator, kan de interne organisatie verder leren aan de hand van de software. Zo is het opleiden van personeel geen tijdrovende of uitdagende taak meer en kan uw personeel zich juist richten op het bedienen van uw klanten om zo de klanttevredenheid te verhogen.

Ook personeelstekorten in de productie leiden tot grote uitdagingen. Omdat orders hier fout aan kúnnen komen, schakelen veel bedrijven iemand in die zich buigt over het controleren en eventueel aanpassen van alle orders. Zo is het zeker dat alleen kloppende orders in productie worden genomen. Maar eerlijk is eerlijk: we snappen heel goed dat u hier uw kostbare personeel helemaal niet op wilt of kunt inzetten.

Met name omdat een configurator deze werkzaamheden nu juist volledig geautomatiseerd kan overnemen.

Klik hier voor uw eigen demo omgeving

Wij koppelen met:

Om optimaal te functioneren wordt Merkato vaak gekoppeld met één of meerdere andere systemen bij onze klanten. Dit betreft dan bijvoorbeeld ERP (voor onder meer artikelinformatie), CRM (klantinformatie) en soms CAD (voor een aansprekende visualisatie).

Quootz levert voor vrijwel alle systemen koppelingen. Hiervoor gebruiken wij ons eigen gestandaardiseerd integratieplatform. Hierdoor bent u niet afhankelijk van derde partijen. Afhankelijk van de door u gebruikte versie en eventuele specifieke eisen kunnen wij hier vervolgens nog aanvullende aanpassingen aan doen, zodat u gegarandeerd een optimaal werkend proces krijgt.

Merkato voor uw bedrijf

Bent u nieuwsgierig of al benieuwd naar wat onze configurator Merkato uw bedrijf concreet zou kunnen opleveren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)88 637 5286 of info@quootz.nl. Hopelijk spreken we u binnenkort!

Wilt u zelf het gemak van de configurator ervaren? Dat kan!

Wij laten u graag onze software zien!