Offerte software

Bent u op zoek naar effectieve offerte software waarmee u kosten en tijd kunt besparen? Lees dan snel verder en laat u verrassen door de mogelijkheden van Merkato, de product configurator software van Quootz. Want wanneer u aan de slag gaat met onze software zult u aanzienlijke tijd overhouden voor andere werkzaamheden. Met Merkato hoeft u niet iedere offerte zelf apart te uit te werken. Dit zal het systeem automatisch voor u berekenen. Tegelijkertijd plukken ook uw klanten er de vruchten van, want zij krijgen altijd snel een foutloze en complete offerte uitgedraaid. Handig toch?

Wat zijn de voordelen van offerte software voor uw bedrijf?

 • Betere kwaliteit en transparantie van offertes
 • Foutloze offertes zonder onmogelijkheden
 • 70% tijdwinst
 • Altijd de beste productkeuze voor uw klanten
 • Uitstekende en persoonlijke ondersteuning

Met de offerte software van Quootz stelt u snel en makkelijk foutloze offertes op voor uw klanten. Alle producten, onderdelen en mogelijke combinaties zijn in het systeem opgenomen, waardoor de gebruiker ervan verzekerd is dat het aanbod juist en volledig is. Hiermee winnen u en uw collega’s veel tijd met het verwerken van complexe orders. Daarbij zorgt de offerte software voor minder fouten bij het opstellen van offertes. Met als resultaat lagere productie- en ontwikkelingskosten en meer winst of meer capaciteit voor innovatie en hogere marges.

Product software inclusief offerte

Onze product configurator biedt u als verkoper de mogelijkheid om maatwerk producten aan te bieden. De offerte calculatie software is bij uitstek geschikt om het verkoopproces te optimaliseren. Complexe aanvragen worden door het systeem automatisch samengesteld, waardoor u zelf geen berekeningen meer hoeft te doen over de mogelijkheden. Op basis van de ingevoerde gegevens zal de software automatisch een prijs, specificaties en een voorbeeld van het product laten zien. Er is zelfs de mogelijkheid om dit aan de hand van een 3D visualisatie te doen.

Software voor offertes en facturen

Merkato voor CPQ houdt niet alleen rekening met mogelijke combinaties van producten, onderdelen en eigenschappen, maar is tegelijkertijd ook software voor offertes. Het systeem berekent zelf automatisch de prijzen, waardoor u niet zelf nog de aanvragen van klanten hoeft te verwerken. Van deze gegevens kunt u vervolgens een offerte laten maken door de software. Ook kunt u verkooporders automatisch laten uitdraaien.

Kwaliteit offertes

Onze software bekijkt de vraag van de klant en sluit vervolgens alle onmogelijke combinaties uit, zodat uw klant altijd foutloze en daadwerkelijk leverbare producten krijgt aangeboden. Complexe aanvragen verwerken is met Merkato zo gebeurd. Hierdoor kan het productieproces snel gestart worden en zijn uw producten eerder op de plaats van bestemming. Met Merkato zijn u en uw klanten verzekerd van snelle, foutloze offertes. Hierdoor weten u en uw klanten altijd precies waar ze aan toe zijn.

Offerte software: een voorbeeld

Verkopers die complexe producten aanbieden hebben vaak meerdere combinaties en opties waaruit klanten kunnen kiezen. Bijvoorbeeld gewicht, belastbaarheid, foutmarge, ruimtes en volumes. De software die wij bieden vereenvoudigt zulke complexe aanvragen automatisch. Bepaal van tevoren de basisvragen en opties waaruit klanten kunnen kiezen. Hiermee laat u de klant duidelijk zien welke mogelijkheden er zijn. Hij of zij maakt hierin een keuze en krijgt direct de bijbehorende prijsopgave inzien.

Na akkoord van de klant kan Merkato de benodigde producten genereren, in alle talen, waar ook ter wereld. Denk hierbij aan producten zoals:
Offerte software

  • Bill of Material
  • Handleiding voor de klant
  • Inkooporder
  • Contract voor financiën
  • Garantiebewijs
  • Etc.

Door de mogelijkheden en prijzen inzichtelijk te maken, weet de klant wat hij kan verwachten. Daardoor zal hij eerder beslissen om over te gaan tot een aankoop. Dit resulteert in betere verkoopresultaten.

Offerte software voor uw bedrijf?

Andere bedrijven maken al gebruik van de offerte software van Quootz. Onze klanten zochten voornamelijk naar meer structuur en flexibiliteit. De vele excel sheets of oude software werden namelijk onoverzichtelijk. Zo ook voor het bedrijf Agrifac. Zij hebben gekozen voor Quootz vanwege de gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige implementatie met als resultaat dat zij geen foute orders meer binnen krijgen. Wilt u weten hoe? Lees dan de klantcase van Agrifac.

Merkato kan ook voor uw complexe producten de oplossing bieden. Onze software kan in een handomdraai tienduizenden parameters automatisch berekenen om de meest complexe aanvragen te verwerken. Werkzaamheden die u normaal meerdere dagen zouden kosten, worden u dankzij Merkato geheel uit handen genomen. Neem gerust contact met ons op, zodat we de mogelijkheden samen met u kunnen bespreken. We leggen graag uit hoe Merkato de volgende grote optimalisatieslag kan slaan in uw verkoopproces.

Daarom Quootz

0

Dagelijkse Gebruikers

0

Marktleider Sinds

0

Tijdwinst

0

Jaar Ervaring

Eigen consultant

Bij Quootz heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Uw eigen consultant die alles af weet van uw onderneming, uw werkwijze en uw verkoopprocessen. Iemand waarbij u altijd terecht kunt voor vragen of deskundig advies.

Uitstekende ondersteuning

Merkato is zeer gebruiksvriendelijke software met een intuïtieve interface. Naast het verstrekken van een gedetailleerde handleiding zorgen wij voor een goede ondersteuning in de vorm van een helpdesk, welke zowel telefonisch als per mail bereikbaar is.

Deskundig advies

Bij Quootz heeft iedereen een jarenlange ervaring. Wij weten precies waar bedrijven tegenaanlopen en hoe wij verkoopprocessen kunnen verbeteren door het toepassen van de juiste software. U kunt dan ook altijd bij ons terecht voor een advies op maat.

Constante ontwikkeling

Bij Quootz blijven we ernaar streven om onze producten te verbeteren. Er worden dan ook geregeld updates doorgevoerd om de verkoopprocessen verder te optimaliseren en beter aan te sluiten op de wensen van de gebruikers.

Bent u benieuwd naar hoe onze offerte software u kan helpen uw verkoopproces te optimaliseren?

Quootz vertelt u graag meer over de mogelijkheden!

Volg ons ook op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!