Knapen Trailers

Als Europa’s grootste producent van schuifvloertrailers en als bedenker van de zelfdragende constructie, is Knapen Trailers dé specialist in transportefficiëntie. Het bedrijf heeft een indrukwekkend internationaal dealernetwerk en opereert in ongeveer 30 landen – van IJsland tot Rusland, van Noorwegen tot Sicilië. En voortaan werkt iedere dealer met Merkato! Ook leuk om te weten: alle trailers worden robotgelast op zonne-energie.  

Knapen Trailers

Het Noord-Brabantse Knapen Trailers produceert een specifiek type transportvervoersmiddel: een voertuig dat makkelijk ladingen kan combineren. De trailers van Knapen kunnen behoorlijk complex zijn. Meer dan 1.000 variabelen en een veelvoud hiervan aan business-rules bepalen de uiteindelijke order. Dit vergde vroeger veel specifieke kennis van de dealers.  

Klant- en landspecifiek 

Knapen Trailers werkte al jaren met configuratoren, maar dé match bleef uit. De zuivere input aan de productkant is aanvankelijk de belangrijkste reden dat Knapen Trailers koos voor Merkato. Daarnaast is het bedrijf gebonden aan erg specifieke landen-eisen. Deze eisen zijn nu vastgelegd in de configurator, zodat als een Noorse dealer inlogt, deze enkel voor Noorwegen toegestane trailers kán configureren en bestellen. Onmogelijkheden kunnen dus niet meer worden verkocht. Ten slotte wordt Merkato ook ingezet als opleidingstool voor alle nieuwe nationale en internationale dealers.   

Meer lezen? Klik dan hier voor het uitgebreide klantverhaal. Hierin neemt Alexander Antens u mee in waarom Knapen Trailers koos voor onze software, hoe de implementatie verliep, hoe het praktische gebruik eruitziet.

 

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Knapen

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Exact Business Software

Meer informatie over Exact Business Software