Knapen Trailers

Als Europa ’s eerste producent van schuifvloertrailers en uitvinder van de zelfdragende bouwwijze is Knapen Trailers dé specialist in transportefficiëntie.

De trailers die Knapen produceert worden via een internationaal dealernetwerk verkocht. De complexiteit van de producten van Knapen vereist veel specifieke kennis van de dealers.

Knapen Trailers

De vraag

Al jaren geleden zag de directie van Knapen dan ook het belang in van een salesconfigurator om de dealers te assisteren bij het eenduidig vastleggen van de klantwensen.

De oplossing

Hiertoe heeft Knapen Trailers Merkato van Quootz aangeschaft. Met name de gebruikersvriendelijkheid van Merkato en de eenvoudige manier van bouwen en onderhouden van modellen heeft de doorslag gegeven voor deze keuze.

De trailers van Knapen kunnen behoorlijk complex worden. Meer dan 1000 variabelen en een veelvoud hiervan aan business-rules bepalen de uiteindelijke order. Dagelijks zijn tientallen sales-medewerkers van Knapen bezig om perfecte offertes voor hun klanten te maken. Merkato wordt daarnaast gebruikt voor het genereren van grote stukken van de benodigde productie-informatie.

Het resultaat

Verspreid over Europa configureren inmiddels vele dealers snel, efficiënt foutloos en in hun eigen taal trailers. Sinds de invoering van Merkato is de productie meer dan verdubbeld, terwijl de werkvoorbereiding niet heeft hoeven uit te breiden.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Knapen

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Exact Business Software

Meer informatie over Exact Business Software