Quootz nieuwsbrief juli 2023

De zomerse warmte spoelt over ons heen, maar dat betekent niet dat we achterover hangen. Om bij te blijven en de concurrentie voor te blijven, moeten we ons allemaal blijven ontwikkelen. Met de komst van AI, ondertussen meer en meer toegepast in bedrijfsomgevingen, liggen er zowel kansen als uitdagingen die we in de gaten moeten houden. Ook Quootz staat niet stil. Zo leest u in deze nieuwsbrief niet alleen hoe spiksplinternieuwe klanten de functionaliteiten van Merkato inzetten, maar ook onder andere over de toevoeging van state-of-the-art analyse- en visualisatietooling van Ratio CASE aan Merkato. Welke voordelen biedt u dit? 

Nieuwe blog: “De CPQ-paradox”

Letterlijk staat CPQ voor ‘Configure Price Quote’. Dus: configureren om te komen tot een verkoopprijs voor een offerte. Aangezien voor veel bedrijven het maken van een offerte niet lang duurt vergeleken met de overige processen in het bedrijf, wordt er niet vaak geroepen om een configurator. Veelal gebruiken verkopers hun eigen sjablonen, kopiëren ze eerder gemaakte offertes en gebruiken ze wat excel-spreadsheets met prijzen. Klaar is CPQ. Echter schrikken deze bedrijven er vaak van als ze eenmaal inzicht krijgen in de consequenties van dit knip- en plakwerk op de rest van het (productie)proces. Een goede CPQ-oplossing kan het proces van offerte tot uitvoering met een tiental uren versnellen! En de CPQ-paradox? Misschien krijgt sales in dat proces wat meer werk…

MAN1

MAN Truck & Bus Nederland brengt accessoires aan de MAN met Merkato

Toen MAN Truck & Bus Nederland haar assortiment uitbreidde met een nieuwe generatie trucks met allerlei soorten accessoires, stond de organisatie voor een uitdaging. Hoe makkelijk zijn al die accessoires te vinden voor de dealers en eindklanten? Geert Jan de Jong, Category Manager Parts, vertelt over de zoektocht naar de juiste configurator, het inrichten ervan en de langetermijnrelatie met Quootz. “Eén van de voordelen was dat we achter de schermen konden kijken bij een vergelijkbare klant. Dat was van échte meerwaarde!”

Analyseren, visualiseren en optimaliseren met Quootz en Ratio Computer Aided Systems Engineering

We leven in een tijd waarin wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Dat biedt enorme voordelen, denk bijvoorbeeld aan verduurzaming, health care en domotica, maar voor bedrijven betekent dit ook dat hun producten én processen steeds complexer worden. Het aantal afhankelijkheden tussen vereisten, functies, componenten en ontwerpparameters groeit exponentieel in moderne systemen. Gelukkig kan ons CPQ-platform de samenhang van opties in complexe producten vastleggen, zodat deze foutloos verkocht kunnen worden. Echter zien wij, door die toenemende complexiteit, ook een aantal verbeterpunten voor bedrijven. Met onze partner Ratio CASE, een innovatief, Nederlands bedrijf dat inzicht geeft in het ontwerpproces van complexe systemen, spelen we daar graag een rol in! Lees in dit artikel hoe u baat kunt hebben bij de toevoeging van onder andere Design Structure Matrix (DSM-)analyses en visualisatietools aan Merkato.

Benieuwd wat een CPQ-oplossing voor u kan betekenen?

Zoals in ons blog over de CPQ-paradox te lezen is, weten vele bedrijven niet wat een CPQ-oplossing voor hun bedrijfsprocessen kan betekenen. En dan hebben we het niet alleen over een efficiënter en foutloos offerteproces, maar juist over al die uren die u minder kwijt bent aan het volledige proces van offerte tot en met uitvoering. Wilt u er meer over weten? Op verschillende manieren kunt u bij ons terecht! Bel ons op 088-6375286, vul een contactformulier in op onze website of vraag een demo aan. In dat laatste geval zetten we direct een account voor u klaar, zodat u aan de slag kunt.

Merkato vindt haar plek bij IP Parking

Even de auto in een parkeergarage of op een betaalde parkeerplaats zetten. Fluitje van een cent, toch? Echter zit daarachter een wereld vol mogelijkheden, van kentekenherkenning tot contactloos betalen of zelfs belparkeren. IP Parking is in deze wereld pionier en groeit enorm. Daar hoort ook professionele tooling bij, zoals een CPQ-oplossing. Na een screening op het gebied van informatiebeveiliging (ISO27000) en de beschikbaarheid van onze applicatie, mochten we aan de slag. Met mooie resultaten!

Kraker Trailers Quootz

Zoektocht naar innovatie en stabiliteit leidt Kraker Trailers Axel B.V. naar Quootz

Kraker Trailers Axel B.V. – een Nederlandse organisatie met dealers over de hele wereld – produceert sterke en betrouwbare schuifvloertrailers. Dat doen zij door continu de feedback van gebruikers mee te nemen in de ontwikkeling, te blijven innoveren en het juiste materiaal op de juiste plaats te gebruiken. Wanneer je zelf zo innovatief bent, is het belangrijk dat je sales- en productconfigurator daarin mee kan.

Kraker Trailers Axel liep echter tegen de limieten aan van de configurator die gebruikt werd. Met de groeiende behoeften aan functionaliteit en ondersteuning, besloot Kraker Trailers Axel op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing.

Rovero zet in op groei met Merkato

Met hun foliekassen, tunnelkassen, klimaathallen en andere slimme oplossingen voor duurzame landbouw en voedselproductie, helpt Rovero klanten over de hele wereld te groeien en bloeien. De organisatie is internationaal actief en maakt gebruik van een netwerk aan dealers. Maar met de welbekende Excel-sheets was het calculatie- en offerteproces niet altijd en overal consistent en foutloos. Gelukkig konden deze sheets slim geconverteerd worden naar Merkato, waardoor alle dealers nu wel snel en eenduidig offertes kunnen maken in één gebruiksvriendelijke tool!

een kijkje in een kas

 

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Quootz helpt u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw ‘Time to Quote’? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.