Merkato vindt haar plek bij IP Parking

“Even mijn auto in de parkeergarage zetten.” Iedereen die een auto bezit, moet ‘m ook eens ergens parkeren. Fluitje van een cent, maar op de achtergrond is hier van alles voor geregeld. Er ligt een parkeermanagementsysteem aan ten grondslag en er zijn talloze keuzes gemaakt. Betaald parkeren met een uitgifte van kaartjes? Contactloos betalen? Kentekenherkenning? En moet er vooraf ook gereserveerd kunnen worden, of niet? Zelfs belparkeren behoort tot de mogelijkheden. IP Parking heeft zich in 15 jaar ontwikkeld tot één van de meest succesvolle parkeerprofessionals op de Nederlandse markt. Vanuit hun hoofdkantoor in Deurne en met een locatie in Zaandam voor (software)ontwikkeling, doen zij zaken over de hele wereld. Hun innovatieve parkeeroplossingen worden vooral in Europa en de US ingezet en je komt ze daadwerkelijk overal tegen.

Groei vraagt om professionalisering

De keerzijde van al die innovatie en de onbegrensde (parkeer)mogelijkheden, is dat het lastig is om snel foutloze offertes te produceren. Om de groei van het bedrijf te faciliteren, is er een nieuwe IT-strategie opgezet. Onderdeel daarvan was de overstap naar Microsoft Dynamics 365 Business Central als ERP-pakket, maar ook een CPQ-oplossing was een vereiste. Daarmee kan het offerteproces versneld én geprofessionaliseerd worden. De zoektocht leidde IP Parking naar Merkato Essentials en CPQing Solutions, maar nadat er meer duidelijkheid was over de gewenste functionaliteiten en flexibiliteit, is er besloten gebruik te maken van het aanbod van Quootz. Dit demonstreert de kracht van de samenwerking binnen de Merkato Holding, waar voor elke klant de perfecte oplossing geboden wordt.

Beschikbaarheid en veiligheid

Naast het feit dat het maken van offertes sneller, consistenter en eenvoudiger moest zijn, waren er andere vereisten vanuit IP Parking. Zo verwerken zij natuurlijk enorme hoeveelheden persoonsgegevens, vanuit onder andere hun kentekenherkenning, reserveringstools, abonnementen en andere oplossingen. IP Parking moet daarom ISO27000-gecertificeerd zijn, wat ook consequenties heeft voor de tooling waarmee zij werken. Ook Quootz is getoetst op deze informatiebeveiligingsnormen en de beschikbaarheid van onze applicatie-omgeving. Na deze check konden wij gelukkig IP Parking als klant verwelkomen!

Het voordeel voor IP Parking? Zij rollen nu in hun wereldwijde verkoopkanaal eenvoudig, efficiënt en foutloos hun offertes uit, wat het aantal foutieve orders vermindert en verdere groei mogelijk maakt.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan