Quootz nieuwsbrief april 2023

De dagen zijn weer langer en de zomer komt eraan. Mooie momenten om eens tot rust te komen in de lentezon. En rust geeft tijd om na te denken: hoe gaan we verder, kunnen we het nog beter doen en het werk leuker en eenvoudiger maken? Dat zijn dingen die ook ons bezig houden en waar wij onze klanten bij willen helpen. We nemen u daarom in deze nieuwsbrief graag mee in onze actualiteiten.

Nieuwe blog: “De configurator als technisch poortwachter en de rol van de consultant.”

Geregeld schrijven we blogs waarin we een onderwerp behandelen op het gebied van engineering, sales- en/of procesoptimalisatie. In de meest recente blog (“De configurator als technisch poortwachter en de rol van de consultant”) neemt Quootz-kennisexpert Rinck Sonnenberg u mee in hoe constante controlemechanismen in de configurator zorgen dat er geen technische onmogelijkheden verkocht kunnen worden. Ook zoomt hij in op hoe consultants de commerciële klantwens vertalen naar een optimale en technisch werkende oplossing. Want juist op dat snijvlak tussen business en IT zien we het maar al te vaak misgaan.

De deuren van Metaflex weren alles, maar stonden open voor de inzet van Merkato!

We denken er niet meteen aan wanneer het gaat om onze gezondheid of veiligheid, maar we zijn er wel afhankelijk van: luchtdichte deuren in de life science- en health care-industrie en in de foodsector. Metaflex, gevestigd in Aalten, levert deuren die voldoen aan alle certificeringen en die brandwerend, rookwerend, geluidsdicht en stralingswerend zijn. Het bedrijf groeit snel en levert deze complexe deuren wereldwijd.

Om de internationale ambities naar een volgend niveau te brengen, was het noodzakelijk om op een uniforme, juiste en geautomatiseerde manier offertes uit te brengen. Weg met de excellijsten. Met Merkato en de slimme integraties met Isah, SolidWorks en DriveWorks, kan Metaflex internationaal groeien zonder extra mensen op sales en support aan te nemen. Meer weten over hoe dit resultaat met Quootz en Merkato behaald is? Lees het referentieverhaal!

Metaflex afbeelding van medicare

Inflatie: fluctuerende prijzen

De inflatie is in volle gang. Alles wordt duurder en dus fluctueren ook de prijzen van grondstoffen er flink op los. Pricing is voor veel bedrijven dus een heus hoofdpijndossier.

Veel grote bedrijven (zowel nationale als internationale) hebben te maken met aan prijsfluctuatie onderhevige inkoop – en daarmee ook verkoop. Voor onze configurator zijn aan verandering onderhevige en complexe pricing-processen gelukkig geen enkel probleem. Zo is het in Merkato bijvoorbeeld mogelijk om prijslijsten of andere informatie in te schieten, waardoor alles simpel en automatisch wordt verrekend. Handmatig rekenwerk en het risico op fouten behoren hiermee tot het verleden!

In Merkato kunnen prijzen, koerswijzigingen, kortingen en opslagen per categorie worden doorgevoerd. Stijgt bijvoorbeeld alleen de prijs van de grondstoffen, dan hoeft dit niet worden doorberekend in de kosten van de productiecapaciteit. Zo kunnen de prijzen op een juiste manier worden beheerst en behoudt u uw concurrentiepositie. In de configurator kan namelijk altijd de wenselijke marge worden ingesteld. Ook kunnen de kortingspercentages tijdens het offreren worden begrensd én er kunnen pre-settings worden ingebouwd, bijvoorbeeld voor kortingsbedragen op klantniveau.

Ambities alom bij onze nieuwe klanten Archwey, AWL en Hunter Douglas Architectural

Archwey

Binnen de duurzame Archwey-groep gaat dochterbedrijf Arch & Hook als eerste Archwey-merk aan de slag met Merkato. “De missie van Arch & Hook is om het gebruik van alle niet-duurzame materialen in Fashion en Retail te elimineren. Punt.” Dát is nog eens een prachtige missie!

Het bedrijf werkt hard om ’s werelds eerste volledig duurzame kleerhangermerk te worden: van design tot verzending. Om deze innovatieve doelstellingen te realiseren, heeft Archwey (het moederbedrijf van Arch & Hook) Merkato ingeschakeld. Onze configurator mag Arch & Hook gaan ondersteunen in elk aspect van de bedrijfsvoering.

archwey
awl uitgelicht

AWL

Een hoofdkantoor in Harderwijk, maar vestigingen in Tsjechië, China, Amerika en Mexico – dát is AWL: een leveranciers van geautomatiseerde productielijnen voor het lassen en lijmen van componenten. Eén van dé grootmachten op dit gebied, kunnen we wel stellen.

Binnen het bedrijf moesten bepaalde lijnen in steeds hogere volumes geproduceerd gaan worden. Hier was een standaardisatie- en modularisatieproces voor nodig, met behulp van Merkato. Naast het afgekaderde verkoopproces zorgt onze configurator ook voor betere calculaties en mooiere offertes – die ook nog eens véél sneller opgesteld kunnen worden!

Hunter Douglas Architectural

Hunter Douglas Architectural  is een van oorsprong Nederlands bedrijf met inmiddels kantoren over de hele wereld. Het bedrijf werkt samen met architecten en ontwerpers wereldwijd, om mee te draaien in de wereldtop van de systeemplafonds en wandbekleding.

Al met al doet Hunter Douglas Architectural beroep op een van de gouden methodes van Merkato: snelheid + uniformiteit = kwaliteit. Niet alleen in het offerteproces, maar ook als het gaat om beheer, pricing en onderhoud.

hunterdouglas

 

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Quootz helpt u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw ‘Time to Quote’? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.