Archwey

“Archwey, is the sustainable materials engineering group. Our mission is to eliminate virgin plastics from the world. We use and support smart engineering solutions so that the creation of new plastics is completely unnecessary.”

Dit is dé missie van de Archwey-groep, voor al haar dochterbedrijven. Binnen een aantal van deze merken groeide de behoefte aan een goede salesconfigurator. En dus schakelde Archwey een gerenommeerd extern adviesbureau in om een aantal configurator-leveranciers te selecteren: de beste configuratoren die wereldwijd te vinden waren. Na een uitgebreide vragenlijst en idem selectieproces bleven er een aantal preferred leveranciers over – waaronder Quootz. Deze leveranciers mochten een betaalde Proof of Concept verrichten op locatie in Amsterdam. En voor ons was dat met succes.

archway kapstokhanger

Arch & Hook

Binnen de Archwey-groep gaat Arch & Hook als eerste merk aan de slag met Merkato. “De missie van Arch & Hook is om het gebruik van alle niet-duurzame materialen in Fashion en Retail te elimineren. Punt.” Dát is nog eens een prachtige missie! Het bedrijf werkt hard om ’s werelds eerste volledig duurzame kleerhangermerk te worden: van design tot verzending. Om deze innovatieve doelstellingen te realiseren, heeft Archwey (het moederbedrijf van Arch & Hook) Merkato ingeschakeld. Onze configurator mag Arch & Hook gaan ondersteunen in elk aspect van de bedrijfsvoering.

Omdat Arch & Hook ook gerecycled granulaat en FSC-houten kleerhangers ging verkopen, was dit het ideale moment om een configurator in te schakelen. Het bedrijf wil deze producten namelijk via een configurator aanbieden aan het globale netwerk van afnemers.

Arch & Hook koppelt Merkato met HubSpot (het CRM-systeem) en Xero (het financiële pakket). Ook was één van de voornaamste selectiecriteria dat de software goed inzetbaar moest zijn bij de werkmaatschappijen. Om dat te bereiken, moest de taalondersteuning goed worden geregeld: de hoofdvestiging van het bedrijf zit immers in Singapore en de Nederlandse vestiging in hartje Amsterdam, maar verder runnen ze kantoren van over de hele wereld.

De implementatie

De implementatie is net zo ambitieus als het bedrijf zelf: fase 1 werd op 1 november 2022 in order gegeven en de intentie is om de software uiterlijk de eerste week van januari 2023 werkend opgeleverd te krijgen. De livegang van fase twee staat gepland voor het tweede kwartaal, dus de planning is strak.

Na deze implementatie beginnen we volgend jaar al aan de implementatie bij Plastic Bean: het volgende dochterbedrijf van Archwey.

archway kraaltjes

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan archwey

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Hubspot

Meer informatie over Hubspot