Geen speld tussen te krijgen: dat geldt voor zowel de industriële boutverbindingen als de offertes van HYTORC

Vanuit kantoren in Nederland en België zorgt HYTORC er al ruim 50 jaar voor dat het werken met industriële boutverbindingen sneller, nauwkeuriger en veiliger verloopt. In bijvoorbeeld de scheepvaart, mijnbouw, (petro)chemie, machinebouw en bij defensie wordt er gewerkt met de gereedschappen en (maatwerk)oplossingen van HYTORC. Veel branches betekent veel verschillende wensen en dus ook een diversiteit aan mogelijkheden. Een offerte maken is dus niet zomaar gedaan. De ervaring leert dat het soms jaren duurt voordat verkopers alle kennis in pacht hebben om een product te kunnen samenstellen voor een klant. Iedere offerte gaat daarom ook naar het management ter controle en goedkeuring. Niet bepaald efficiënt.

Verkoop ondersteunen en tijd besparen bij management

Management zou zich niet bezig moeten houden met het controleren van offertes, maar dat was dus wel het geval bij HYTORC. Alleen op die manier kon er gegarandeerd worden dat er foutloze offertes de deur uit gingen. Zo zijn er erg veel mensen druk met een verkoop, wat mankracht en tijd kost. Bovendien is de klant lang aan het wachten op deze offerte. Marco Werkman, interim consultant bij HYTORC, is zich daarom gaan oriënteren op een oplossing voor dit probleem. De zoektocht bracht hem op de website van Quootz. Onze CPQ-oplossing Merkato sprak hem direct aan en een telefoontje was snel gemaakt!

hytorc

Snel aan de slag met Merkato

In slechts twee maanden tijd was er, na dit telefoontje, al sprake van een opdracht. Het contact voelde dus goed. Zo goed, dat onze Quootz-medewerkers in hun volle enthousiasme bij een bezoekje aan HYTORC in Beuningen zelfs het bordje ‘parkeerplaats voor bezoekers’ omver reden. Het werd ons gelukkig vergeven en we gingen razendsnel aan de slag met dit project, met als doel dat iedere verkoper foutloze offertes kan maken zonder dat hier controle vanuit management op nodig is.

Mogelijkheden voor de toekomst

Met Merkato kan iedere verkoper, of deze nou 3 maanden of 22 jaar ervaring en kennis heeft, eenvoudig configureren en snel foutloze offertes maken. In Merkato liggen alle opties, samenstellingen en prijzen vast, waardoor menselijke fouten niet meer voorkomen. Maar dat is niet de enige winst die HYTORC behaalt met Merkato. HYTORC werkt met Hubspot en Microsoft Dynamics AX en heeft als wens deze systemen te koppelen aan Merkato. Dat geeft mogelijkheden voor leadgeneratie en optimalisatie van het proces van verkoop tot productie. Wij kijken uit naar alle waarde die we kunnen toevoegen bij HYTORC in de toekomst!

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met

Meer informatie over Hubspot Meer informatie over Microsoft Dynamics