AWL

Een hoofdkantoor in Harderwijk, maar vestigingen in Tsjechië, China, Amerika en Mexico – dát is AWL: een leveranciers van geautomatiseerde productielijnen voor het lassen en lijmen van componenten. Eén van dé grootmachten op dit gebied, kunnen we wel stellen. Niet alleen bevinden zich de afnemers overal ter wereld, maar ook bevinden de klanten zich in allerlei segmenten (waaronder de automotive-branche).

 

Binnen het bedrijf moesten bepaalde lijnen in steeds hogere volumes geproduceerd gaan worden. Hier was een standaardisatie- en modularisatieproces voor nodig. Om gestandaardiseerde systemen te kunnen leveren, was het echter belangrijk om het verkoopproces duidelijker af te kaderen, zodat de klant een product aangeboden en geleverd krijgt dat valt binnen de kaders van die gedefinieerde modules en modulevarianten. En dit is precies wat Merkato nu wereldwijd binnen alle business-units van AWL weet te waarborgen. Naast dit afgekaderde verkoopproces zorgt onze configurator ook voor betere calculaties en mooiere offertes – die ook nog eens véél sneller opgesteld kunnen worden!

De templates zijn daarnaast ook makkelijk te bouwen en de kennisregels zijn makkelijk vast te leggen. De projectstructuur van Merkato is verder perfect voor machinelijnen die met elkaar samenwerken – dus ideaal voor AWL! Om een proceslijn samen te stellen, wordt er overigens ook gebruikgemaakt van een eenvoudige, grafische configurator om op die manier ‘de blokjes aan elkaar te kunnen klikken’.

Ook leuk om te weten: na een lang en intensief selectieproject koos AWL uiteindelijk vol overtuiging voor Merkato.

joining-application_aluminum-welding-390x400
material-handling_rode3-300x350

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan awl uitgelicht