Quootz nieuwsbrief oktober 2023

Prinsjesdag is weer achter de rug en we weten met zijn allen waar we in 2024 aan toe zijn. In de begroting werd duidelijk dat er maatregelen worden genomen om de financiële positie van burgers te versterken in tijden dat alles duurder lijkt te worden. Een mooi bruggetje naar de CPQ-oplossing Merkato, want dat is exact wat deze configurator voor bedrijven kan betekenen. Van inkoop tot personeel en energieprijzen: alles lijkt duurder te worden. Met Merkato werkt u efficiënter, eenvoudiger en foutloos, van verkoop tot productieproces. Zo bespaart u op de lange termijn tijd en geld en stimuleert u de groei van uw organisatie. We vertellen u er graag meer over in deze nieuwsbrief.

Merkato lost uitdagingen in complex verkoopnetwerk Meijer op

Van importeur naar heftruckdealer en van heftruckdealer naar eindklant. Het is duidelijk dat het verkoopnetwerk van Meijer Handling Solutions – die oplossingen maakt die bijdragen aan de effectiviteit, efficiëntie en veiligheid in de logistieke sector – veel schakels kent. “Dat levert over de hele communicatielijn veel vragen op voor onze verkoopafdeling”, vertelt Folkert de Graaf, International Sales and Marketing Manager bij Meijer. Dat moest efficiënter en eenvoudiger. We gingen met De Graaf in gesprek over hun eisen aan een CPQ-oplossing, zoals een koppeling met Isah, de winst die zij ervaren nu zij werken met Merkato en de mogelijkheden voor de toekomst.

Quootz op de Nufam!

Van 21 tot en met 24 september waren we te vinden op de belangrijkste beurs in de bedrijfswagenbranche: Nufam! Vier volle en intensieve dagen in Duitsland, waarop wij veel mensen kennis lieten maken met Merkato. Met een demo konden we hen ter plekke de meerwaarde van Merkato tonen voor hun organisatie. Natuurlijk spraken we ook veel klanten, die tevens lieten zien hoe snel zij nu foutloze offertes maken met onze configuratorsoftware. Ontzettend leuk en leerzaam om in de praktijk te zien hoe we waarde bieden in deze branche, waarin wij ons zo thuis voelen.

Merkato: flexibeler wordt het niet

Merkato is uitermate geschikt om al uw product eigenschappen te configureren. Ook op visueel gebied is de tool ontzettend flexibel. Een ontwerp van uw designer (UX/UI) kan dus praktisch 1 op 1 gebouwd worden.

De configurator is volledig in eigen look-and-feel te realiseren. Denk aan de kleurstellingen, locatie en indeling van het menu, de vorm van de knoppen, verschillende achtergronden, koppenstructuur, etc. Alles kan naadloos aansluiten op uw branding, wat bijdraagt aan een échte luxe-ervaring. Lees en zie hoe wij dit met M2M Solids hebben gerealiseerd.

Europees dealernetwerk Carnehl vliegensvlug van foutloze offerte naar orderafhandeling

Hoe groter en internationaler het dealernetwerk van een organisatie, hoe meer uitdagingen erbij komen kijken. Zo heeft ook Carnehl Fahrzeugbau dit ervaren. Hun trailers en chassis, en met name hun welbekende ‘kiepwagens’, worden via een dealernetwerk in Europa verkocht. Dan is het belangrijk dat offertes snel, juist en ook in de goede taal beschikbaar zijn.

Nu ze gebruikmaken van Merkato, naadloos geïntegreerd met ERP-pakket Isah, kunnen dealers overal in Europa op een tablet, laptop of pc een voertuig samenstellen. De orderafhandeling vindt direct plaats zonder tussenkomst van mensen. Snel én efficiënt!

carnehl_refpag
dormakaba

Offertes die net zo betrouwbaar zijn als de oplossingen van dormakaba  

Dat aanraakvrije toegangssysteem in het ziekenhuis? Het elektronische deurslot in het hotel waar je onlangs verbleef? Het kan maar zo afkomstig zijn van dormakaba! Zo innovatief en veilig als hun toegangs- en beveiligingsoplossingen, was het configuratieproces van dit internationale bedrijf echter niet. Verkopers waren veel tijd kwijt aan het maken van offertes in diverse configuratoren, waar inconsistente en foutieve output uitkwam.

Dat moest sneller, gebruiksvriendelijker en uiteraard volledig foutloos! Dat is met Merkato gelukt.

Merkato veegt de vloer aan met Lieverdink’s verkoopuitdagingen

De verkoop van de vloeren van familiebedrijf Parketfabriek Lieverdink, één van de meest betrouwbare en kwalitatief hoge parketvloer-producenten van Nederland, verloopt via honderden resellers in Nederland, Duitsland en België. Toen het bedrijf in 2021 over werd genomen, ging ook het verkoopproces onder de loep.

Hoe kan dit efficiënter, moderner en consistenter voor zowel Lieverdink, de reseller als de consument? Het vertrouwen in Merkato was direct zo groot, dat er niet eens naar andere configuratoren is gekeken. Met Merkato kan Lieverdink het verkoopproces standaardiseren, moderniseren en de verkoop voor resellers nog vele malen eenvoudiger maken met onder andere een embed op hun websites, zodat consumenten direct kunnen configureren en bestellen.

 

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Wij helpen u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw 'Time to Quote'? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.