Merkato veegt de vloer aan met de uitdagingen in het verkoopproces van Lieverdink

Meerdere generaties houtliefhebbers maken familiebedrijf Parketfabriek Lieverdink al vele decennia één van de meest betrouwbare en kwalitatieve parketvloer-producenten van Nederland. Vanuit hun locatie in Doetinchem leveren zij parketvloeren – en andere vloeren en vloergerelateerde producten – voor de vakhandel. Op hun website kunnen consumenten veel inspiratie opdoen, maar de verkoop verloopt via de honderden resellers in Nederland, Duitsland en België. Met hun hoge kwaliteit en afspraak-is-afspraak-mentaliteit, zorgt Lieverdink ervoor dat deze groep resellers hard groeit. In 2021 werd het bedrijf overgenomen om de continuïteit te kunnen borgen. Voor directie, medewerkers en de resellers veranderde er niets, behalve dat de organisatie aan een moderniseringsslag begon. Ook het verkoopproces ging onder de loep. Hoe kan dit efficiënter, moderner en consistenter voor zowel Lieverdink als de reseller? 

Direct overtuigd

Een ERP consultant bracht Lieverdink op het spoor van Quootz. Er volgde een telefoontje, een eerste gesprek in december van 2022 en in maart 2023 besloot Lieverdink al over te gaan tot de aanschaf van Merkato. Eigenlijk had Lieverdink na die eerste ontmoeting direct al het vertrouwen dat Merkato de tool is om het verkoopproces te standaardiseren en moderniseren. Bovendien wordt met Merkato de verkoop voor resellers nog vele malen eenvoudiger gemaakt.

Configureren op de website

Meerdere medewerkers van Lieverdink hebben ondertussen een opleiding gevolgd en begeleiding gekregen van één van de consultants van Quootz. En dat werpt zijn vruchten af! Ze richten de tool nu grotendeels in eigen beheer in met de juiste templates. Na de livegang eind 2023, hebben al vele resellers toegang gekregen tot de tool. In Merkato maken zij nu snel foutloze offertes in een professioneel jasje. Door de gebruiksvriendelijkheid van Merkato kunnen nieuwe resellers er snel mee uit de voeten. Voor zowel Lieverdink, de reseller áls de consument – die snel een prachtige offerte aangeboden krijgt – is dit dus een mooi succesverhaal!

 

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan