Merkato veegt de vloer aan met de uitdagingen in het verkoopproces van Lieverdink

Meerdere generaties houtliefhebbers maken familiebedrijf Parketfabriek Lieverdink al vele decennia één van de meest betrouwbare en kwalitatieve parketvloer-producenten van Nederland. Vanuit hun locatie in Doetinchem leveren zij parketvloeren – en andere vloeren en vloergerelateerde producten – voor de vakhandel. Op hun website kunnen consumenten veel inspiratie opdoen, maar de verkoop verloopt via de honderden resellers in Nederland, Duitsland en België. Met hun hoge kwaliteit en afspraak-is-afspraak-mentaliteit, zorgt Lieverdink ervoor dat deze groep resellers hard groeit. In 2021 werd het bedrijf overgenomen om de continuïteit te kunnen borgen. Voor directie, medewerkers, resellers en de consument veranderde er niets, behalve dat de organisatie aan een moderniseringsslag begon. Ook het verkoopproces ging onder de loep. Hoe kan dit efficiënter, moderner en consistenter voor zowel Lieverdink, de reseller als de consument?

 

Direct overtuigd

Google bracht Lieverdink op het spoor van Quootz. Er volgde een telefoontje, een eerste gesprek in december van 2022 en in maart 2023 besloot Lieverdink al over te gaan op de aanschaf van Merkato. Het vertrouwen in Merkato was zo groot, dat er niet eens naar andere configurators is gekeken. Met Merkato kan Lieverdink precies doen wat zij voor ogen hebben: het verkoopproces standaardiseren, moderniseren en de verkoop voor resellers nog vele malen eenvoudiger maken. Quootz en Lieverdink starten nu samen dit mooie traject op, waarbij er eind april al vier Lieverdink-medewerkers gestart zijn met de Merkato-cursus.

 

Configureren op de website

Lieverdink hecht veel waarde aan het opgebouwde reseller-netwerk. Een groot voordeel van Merkato is dan ook dat de configurator het leven van resellers gemakkelijker maakt. De configurator kan namelijk, met behulp van een embed-code, aangeboden worden op de websites van deze wederverkopers. En dat ook nog eens volledig in hun eigen huisstijl! Zo kan de verkoop onder consumenten niet alleen gestimuleerd, gemoderniseerd en vereenvoudigd worden, maar kan dit ook nog eens volledig in de eigen look & feel van de reseller. Voor zowel Lieverdink als haar resellers is dit een mooie professionaliseringsslag die de verkoop stimuleert.

We zijn benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen en hoe Merkato nog meer waarde kan toevoegen.

 

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan