Quootz nieuwsbrief december 2023

We naderen alweer het einde van het jaar. Hier en daar is de eerste sneeuw gevallen en we ruiken de oliebollen al. Voor ons is het tijd om terug te blikken op een jaar waarin we weer prachtige Merkato-oplossingen aan onze klanten hebben kunnen leveren. We zagen vele branches. Van vloeren tot trailers en van kassen tot parkeer- en toegangsoplossingen. Al deze klanten konden we helpen met 100% nauwkeurige offertes, procesoptimalisaties en verkoopstijgingen. We zijn onze klanten dankbaar voor de keuze en het vertrouwen in Quootz. Het bracht ons uitdaging en de kans om ons product verder door te ontwikkelen. Want stilzitten doen we niet. We streven altijd naar maximaal resultaat en dat is wat je nu én in 2024 van ons mag verwachten!

 Quootz blogt: Meer conversie, verkoop en loyaliteit met Merkato als online configurator

De keuze is reuze op het wereldwijde web. Hoe onderscheid je jezelf nog van de concurrent? Het geheim zit in de waarde die jij online kunt bieden én hoe aantrekkelijk je dit aanbiedt. Daar kan Merkato – als configurator op jouw website – je mee helpen. Door jouw websitebezoeker direct het product te laten configureren dat hij wil, krijgt hij een mooi beeld van de mogelijkheden, een product naar wens én een prijs erbij. En jij hebt inzicht in wat deze potentiële klant graag wil en kunt de verkoop eenvoudig rondmaken. Maar de ene configurator is de andere niet. Wanneer zo’n tool te uitgebreid is, niet intuïtief werkt of er gewoonweg niet aantrekkelijk uitziet, zijn die websitebezoekers zo weer vertrokken. Daarin maakt Merkato het verschil. Lees in dit blog alles over de het winnende recept van Merkato, waarin een scheut UI en een portie UX wonderen doen!

Procesoptimalisaties met Merkato: the sky is the limit voor Rovero

Jacco van Delden en Quootz kennen elkaar al een decennium en hebben al vele verkoop- en procesoptimalisaties doorlopen. Bij Rovero bundelen zij opnieuw hun krachten. Samen transformeren we de kas- en tunnelindustrie met geautomatiseerde, uitgebreide offertes die de klantbeleving verbeteren.

Dankzij locatiegegevens selecteert het systeem de perfecte onderbouw voor elke kas, terwijl live 3D-configuraties de klant een visuele ervaring bieden.

En dat proces wordt naadloos doorgetrokken naar productietekeningen, inkooporders, boekhouding en voorraadbeheer. Waar staat Rovero nu en waar gaat het naartoe? Daarover spraken we Jacco van Delden. Lees het interview!

Tip: streef naar je potentiële marge!

Dat is onze visie. In de praktijk zien we dat er gedurende een salestraject vaak één en ander misgaat, waardoor potentiële marge wegvloeit en er onderaan de streep minder overblijft. Denk aan een foutieve offerte of order. Denk eens na over de financiële consequenties en vraag je af: wat is mijn gerealiseerde marge en wat is mijn potentieel? Met CPQ-oplossing Merkato zal de foutmarge 0% zijn, waardoor je daadwerkelijk die maximale potentiële marge kunt benaderen. Streef jij daar ook naar? Neem eens contact met ons op, we sparren er graag met je over.

Schoon schip in inefficiënt offerteproces voor Damen Marine Components

Damen Marine Components is de drijvende kracht achter de binnenvaart, visserij, zeevaart en marineschepen. De organisatie maakt onder andere straalbuizen, lieren, hydrauliek en stuur- en roersystemen en verkoopt dit via een wereldwijd verkoopnetwerk. Met het offerteproces lag Damen Marine Components echter niet op koers. Met Merkato wordt er orde aangebracht in de wildgroei van technische omschrijvingen.

Door data op één plek te zetten en met behulp van een integratie met Exact ERP, wordt het configureren van producten eenvoudiger en het offerteproces snel én foutloos. Zo kan Damen Marine Components weer volle kracht vooruit!

Van coils tot kennis: Lankhorst Engineered Products slaat met Merkato nu beide innovatief op

Duurzame, veilige en innovatieve oplossingen gemaakt van (gerecycled) plastic voor onder andere de offshore-industrie. Lankhorst Engineered Products is er sterk in! Met haar basis in Friesland verkoopt de organisatie deze oplossingen, zoals hun ‘coil stacker’, via dealers over de hele wereld. Productkennis zit echter in de hoofden van de verkopers van Lankhorst.

Hoe maak je die kennis centraal beschikbaar voor dealers? Daar wist Quootz het antwoord op. Het 20 jaar oude en lastig te onderhouden programma ‘Coil Stacker’ werd omgebouwd naar Merkato en er werd geïntegreerd met ERP-systeem Infor en CRM-pakket PerfectView. Nu is informatie vanuit de hoofden van de verkopers omgezet naar tooling die voor alle dealers bruikbaar is. Het resultaat? Snelle, foutloze offertes die in eigen taal en stijl opgeleverd worden!

Merkato als ondersteunende ‘constructie’ voor de calculaties van KS Systems

Van innovatieve systeemoplossingen voor warehousing tot ondersteunende constructies voor de bouw en de wereld van zonne-energie: KS Systems ontwerpt ze. Een zeer nauwkeurig vakgebied, want een klein foutje in calculatiewerk kan catastrofale gevolgen hebben. Op advies van hun ERP-leverancier Trimergo zocht KS Systems contact met Quootz. Onze CPQ-oplossing Merkato bleek uitermate geschikt te zijn als ‘draagconstructie’ voor hun calculaties.

Hoewel de materie complex was, kwamen de experts van KS Systems en Quootz al na één dag tot de juiste oplossingsrichting! Nu profiteert de organisatie van betrouwbare en razendsnelle calculaties voor zelfs de meest complexe materie. Een mooie samenwerking die verder doorgevoerd kan worden bij de andere BV’s onder KS Systems.

Benieuwd wat een CPQ-oplossing voor u kan betekenen?

Wilt u zelf de flexibiliteit en visuele mogelijkheden van Merkato ervaren? Direct ervaren welke voordelen Merkato biedt voor het proces van offerte tot en met uitvoering? Vraag dan een demo aan! We zetten direct een account voor u klaar, zodat u aan de slag kunt. Heeft u vragen over Merkato of wilt u eens sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie? Bel ons op +31 (0)88 6375286 of vul een contactformulier in op onze website.

Wij helpen u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw 'Time to Quote'? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.