Van coils tot kennis: Lankhorst Engineered Products slaat met Merkato nu beide innovatief op

Met diepgaande technische kennis en een specialisme in (gerecycled) plastic, maakt Lankhorst Engineered Products duurzame, veilige en innovatieve oplossingen voor onder andere de offshore-industrie. Zo zijn ze bekend om hun veilige en innovatieve methoden om coils op te slaan. Wereldwijd worden hun producten ingezet en dat wordt allemaal vanuit ons eigen land, Sneek om precies te zijn, gemaakt! Het is dan ook niet gek dat Lankhorst erg prominent aanwezig is in deze prachtige Friese stad. De producten worden met behulp van dealers wereldwijd verkocht, maar productkennis zit echter in de hoofden van de verkopers van Lankhorst. Hoe zorg je ervoor dat deze kennis centraal beschikbaar is, dealers daar efficiënt gebruik van kunnen maken en zij snel de juiste, foutloze offertes kunnen opleveren?

Hoe de behoefte aan een CPQ-oplossing met integratiemogelijkheden groeide

Het productportfolio van Lankhorst is complex en het is daarom ook eenvoudig om bij een offerte een onderdeel over het hoofd te zien. De business unit van Lankhorst waarmee wij in contact kwamen, had een eigen oplossing in haar 20 jaar oude programma de ‘Coil Stacker’. Echter weet na zoveel jaren niemand meer precies hoe dit onderhouden moet worden. Bovendien is de user interface net zo oud en dus niet meer van deze tijd. Andere systemen die benut worden, zijn het ERP-systeem Infor en het CRM-pakket PerfectView. Kennis en informatie was verspreid over de systemen van Lankhorst, wat een snelle en foutloze verkoop vanuit dealers belemmert en ook zijn barrières in het productieproces opwerpt.

Minder fouten, betere wereldwijde dienstverlening met CPQ-oplossing Merkato

Na het contact met Quootz werd al snel bekeken hoe er winst behaald kan worden met de inzet van Merkato, dat eenvoudig gekoppeld kan worden met de systemen die Lankhorst al gebruikt. De Coil Stacker kan omgezet worden naar Merkato, waarbij we tevens waarde kunnen toevoegen met onze SVG-technieken. Op basis van de parameters uit de configuratie kunnen we met deze techniek direct een visual van het product tonen. Maar het grootste voordeel zit wel in het overzetten van alle kennis – uit de hoofden van de verkopers – naar Merkato. Daardoor kunnen dealers over de hele wereld hier gebruik van maken. Zo maken ze snel foutloze offertes, die ook nog eens in eigen taal en stijl opgeleverd kunnen worden. Met behulp van deze tool is ook het inwerken van nieuw personeel makkelijker geworden. De kennis is immers snel te raadplegen in de configurator en fouten kunnen, door alle vastgestelde regels, eigenlijk niet meer gemaakt worden.

Mogelijkheden voor de toekomst

We starten met één business unit van Lankhorst, die zich richt op coil storage, maar wereldwijd zijn er nog diverse andere business units van deze organisatie. Als alles naar wens verloopt en de waarde is duidelijk, dan kunnen ook de andere business units van dit ‘uitgevonden wiel’ profiteren!

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Infor LN

Meer informatie over Infor LN