Merkato als ondersteunende ‘constructie’ voor de calculaties van KS Systems

Van innovatieve systeemoplossingen voor warehousing tot draagconstructies voor de bouw en solar: KS Systems realiseert ze. Sinds 1975 is het Nederlandse KS Systems de betrouwbare partner die out of the box meedenkt en voor innovatieve maatwerkoplossingen zorgt in deze branches. Je kunt je voorstellen dat er nogal wat calculatiewerk zit in dit soort oplossingen en draagconstructies. KS Systems heeft besloten van een zelfgemaakt ERP-systeem over te stappen op het systeem van Trimergo, en daarmee werd het tijd om ook de gekoppelde, zelfgemaakte calculatietool te vervangen. Dan ga je niet over één nacht ijs…

Configurator die de complexiteit aankan

In het werk van KS Systems is de nauwkeurigheid waarmee calculaties gemaakt worden, van enorm belang. Er zijn allerlei afhankelijkheden in het spel, van complexiteit van gatenpatronen en profileersnelheden tot materiaaleigenschappen als diktetoleranties en invloeden van gebruikt gereedschap op dit materiaal. Dat moet allemaal meegenomen worden in de calculatie. En omdat het aan enorme aantallen meters gaat, is een goede calculatie ook van invloed op de nauwkeurigheid van de prijs die hieruit rolt. Het lijkt ons logisch dat KS Systems daarom nogal kritisch was in hun keuze voor een goede configurator, die gekoppeld kan worden met hun nieuwe ERP-systeem. Hoe zorg je ervoor dat complexe materie nauwkeurig gecalculeerd kan worden, terwijl je tegelijkertijd de tooling voor de gebruiker vereenvoudigt?

ks systems

Merkato: CPQ software draagt de calculaties

Trimergo adviseerde KS Systems om contact op te nemen met Quootz. KS Systems bouwt de beste systeemoplossingen en draagconstructies voor haar klanten, maar Merkato leek uitermate geschikt te zijn als ‘draagconstructie’ voor hun calculaties. Omdat de materie dermate complex is, besloten we samen drie dagen in te plannen met één van de beste consultants van Quootz om een mogelijke eerste oplossingsrichting te bedenken. Gelukkig bleek, door een combinatie van experts aan beide kanten en de flexibiliteit van Merkato, na één dag de oplossing al klaar te zijn! Dag twee kon dan ook besteed worden aan verfraaiing en toekomstplannen, terwijl dag drie ingevuld is met het invoeren van een nieuwe berekeningsmethode. Zo kon KS Systems vergelijken wat de impact hiervan was op diverse (fictieve) orders.

Eenvoudig modellen bouwen en meer synergie

De projectleden zijn overtuigd van het succes. Wanneer de configurator in de hele organisatie uitgerold wordt, dan zullen medewerkers van KS Systems ondervinden dat modellen veel eenvoudiger zelf te bouwen en onderhouden zijn in Merkato. Ook minder ervaren collega’s kunnen deze tooling gebruiken, omdat zelfs zeer complexe berekeningen met standaardfuncties uit te voeren zijn zonder dat er ingewikkelde codes ingevoerd moeten worden. De calculaties komen sneller tot stand terwijl er tegelijkertijd meer vertrouwen zal zijn in de uitkomsten. Een extra voordeel is dat de diverse BV’s, waaruit KS Systems bestaat, met Merkato in potentie beter kunnen samenwerken. De optie is er namelijk om gebruik te maken van Merkato’s standaard beschikbare Remote Template Library. Zo kunnen ze eenvoudiger elkaars producten en diensten gebruiken, terwijl ze toch hun eigen identiteit en controle houden. Wellicht een mooie uitbreiding voor de toekomst!

 

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Trimergo

Meer informatie over Trimergo