DMC maakt schoon schip door met Merkato het offerteproces te optimaliseren

Van binnenvaart en visserij tot zeevaart en marineschepen: in de volledige breedte van de scheepvaart vertrouwen organisaties op de premiumsystemen van het Nederlandse Damen Marine Components (DMC).

Met 150 jaar ervaring en een wereldwijd verkoopnetwerk is DMC de betrouwbare en kwalitatieve producent van onder andere straalbuizen, lieren, hydrauliek en stuur- en roersystemen. Ze zijn de drijvende kracht achter het op koers houden van de scheepvaart.

Om de volgende stap te kunnen zetten, wilde DMC een efficiëntieslag maken in zijn offerteproces. Een van de wensen was om het grote aantal technische omschrijvingen tot overzichtelijke proporties terug te brengen. Daarnaast wilde DMC zijn offerteproces structureel vereenvoudigen.

Complex en tijdrovend

DMC kampte met een offerteproces dat in de loop der jaren steeds complexer geworden was. Vooral de interne processen waren tijdrovend en ingewikkeld. Technische omschrijvingen waren her en der in diverse vormen te vinden en de opmaak en teksten in offertes waren niet eenduidig.

Uiteraard worden de verkopers van DMC geacht veel kennis in huis te hebben om klanten goed en op maat te kunnen bedienen. Er is echter ook veel ruimte voor standaardisatie van het proces en de benodigde documenten – en de snelle beschikbaarheid daarvan. Daarom ging DMC op zoek naar een partij die hen kon helpen bij dit probleem. Na een serieuze marktvergelijking kwamen directie en sales tot de conclusie dat Quootz de juiste oplossing in huis had.

Het roer om!

Quootz en DMC gaan nu samen aan de slag om met behulp van Merkato het proces flink onder handen te nemen. Alle data komt op één plek te staan, waardoor het configureren van producten veel eenvoudiger is en er sneller foutloze offertes gemaakt kunnen worden in de juiste opmaak. De integratie met Exact ERP maakt het proces nog veel gemakkelijker, consistenter en overzichtelijker voor DMC. Bovendien is Merkato erg gebruiksvriendelijk, waardoor het ook door gebruikers bij DMC snel en eenvoudig in te richten is.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Exact Business Software

Meer informatie over Exact Business Software