Damen Marine Components maakt met Merkato schoon schip in inefficiënt offerteproces

Van binnenvaart en visserij tot zeevaart en marineschepen: in de volledige breedte van de scheepvaart vertrouwen organisaties op de premiumsystemen van het Nederlandse Damen Marine Components (DMC). Met 150 jaar ervaring en een wereldwijd verkoopnetwerk is DMC de betrouwbare en kwalitatieve producent van onder andere straalbuizen, lieren, hydrauliek en stuur- en roersystemen. Ze zijn de drijvende kracht achter het op koers houden van de scheepvaart, maar in het offerteproces had DMC de juiste koers nog niet helemaal te pakken. Daarom ging de organisatie op zoek naar een oplossing om orde aan te brengen in de wildgroei van technische omschrijvingen en het offerteproces eenvoudiger te maken.

Complex en tijdrovend

DMC kampte met een offerteproces dat te veel tijd kostte en te ingewikkeld was. Technische omschrijvingen waren her en der in diverse vormen te vinden en de opmaak en teksten in offertes waren niet eenduidig. Bovendien was er veel kennis nodig bij verkopers om een goede offerte op te stellen. Dat moest anders. Daarom ging DMC op zoek naar een partij die hen kon helpen bij dit probleem. Voor bedrijven van het kaliber van DMC, was er volgens de organisatie maar één serieuze oplossing. En die biedt Quootz.

Het roer om!

Quootz en DMC gaan samen aan de slag om met behulp van Merkato het proces flink onder handen te nemen. Alle data komt op één plek te staan, waardoor het configureren van producten veel eenvoudiger is en er sneller foutloze offertes gemaakt kunnen worden in de juiste opmaak. De integratie met Exact ERP maakt het proces nog veel gemakkelijker, consistenter en overzichtelijker voor DMC. Bovendien is Merkato erg gebruiksvriendelijk, waardoor het ook door gebruikers bij DMC snel en eenvoudig in te richten is.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan

Voor deze referentie hebben wij gekoppeld met Exact Business Software

Meer informatie over Exact Business Software