De flexibiliteit van Merkato: drie nieuwe klanten, drie verschillende jasjes

Ook de afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Integendeel zelfs: we hebben weer indrukwekkende nieuwe namen uit allerlei sectoren mogen toevoegen aan ons immer groeiende klantbestand. Hieronder stellen we drie van deze klanten aan u voor.  

Wij vinden het fantastisch om te zien hoe elk bedrijf Merkato weer anders inzet en optimaal benut. Die flexibiliteit is immers waar het ons om draait!    


Levere Levere

De uitgekiende marktbenadering van het jonge bedrijf Levere uit Doesburg is tot in de puntjes verzorgd. Het bedrijf heeft geen eigen productie of montage, maar vervult de rol van tussenpersoon: tussen klanten die snel een betaalbare bedrijfshal of loods zoeken enerzijds en een groot aantal leveranciers anderzijds. De sleutelwoorden van deze marktbenadering? Snelheid, schaalbaarheid en lage kosten, (onder andere) doordat de overhead tot een minimum is beperkt. Zelfs het kleinste foutje in een bestelling of definitie kon alle marge doen verdampen. Logisch dat Levere koos voor de zekerheid van Merkato. 

Levere heeft in zeer korte tijd alle kennis vastgelegd in Merkato. Dit heeft direct een grote ‘bottleneck’ verholpen en de basis gelegd voor nationale en internationale schaalvergroting.  

Klik hier om het hele verhaal van Levere te lezen.


Knipping Knipping 

Met inmiddels alweer de tweede generatie in de directie en ruim 100 medewerkers in dienst, kan het Noord-Hollandse Knipping zich een succesvol familiebedrijf noemen. Knipping ontwikkelt, produceert en verkoopt dakkapellen, kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en tuindeuren: uitsluitend aan de particuliere markt.  

Al snel werd duidelijk dat Merkato binnen Knipping ook breder inzetbaar was dan alleen als 3D-configurator voor dakkapellen. Daarom wordt onze software inmiddels ook ingezet voor andere producten uit het assortiment én als welkome aanvulling op het aansturen van het productieproces.  

Klik hier om het hele verhaal van Knipping te lezen.


Van Uitert van Uitert

Het Brabantse Van Uitert draait al mee sinds begin jaren ‘60. Deze specialist in lijnintegratie op maat biedt innovatieve oplossingen voor efficiënte productielijnen: van engineering tot realisatie en van vul- tot verpakkingslijnen.  

Voordat Van Uitert contact opnam met Quootz, kreeg de bedrijfsvoering van het bedrijf een fikse make-over. Eén van de zaken die werd aangepakt, was het ERP-pakket. Ook bestond de wens om meer modulair – en dus gestandaardiseerd – te werken. Merkato voorziet Van Uitert van de gewenste controle over de aangeboden oplossingen. De flexibiliteit van onze configurator maakte dat het hele machine-aanbod gecontroleerd en stapje voor stapje werd aangepakt.  

Klik hier om het hele verhaal van Van Uitert te lezen.


We kijken enorm uit naar de samenwerkingen en zijn blij met het vertrouwen dat deze bedrijven hebben in Quootz en Merkato. 

Als u benieuwd bent naar wat Merkato kan betekenen voor uw bedrijf, kunt u gerust (uiteraard geheel vrijblijvend) contact met ons opnemen via +31 (0)88 637 5286 of info@quootz.nl. Wij helpen u graag. 

Wilt u Merkato liever eerst zelf ervaren? Via deze link kunt u inloggegevens aanvragen om de demo-omgeving eens rustig te bekijken. In de demo-omgeving ziet u hoe Merkato u eerst helpt het juiste product te selecteren. Vervolgens genereert de configurator ook direct de offerte die hoort bij het geselecteerde product – foutloos en klantspecifiek! 

Bekijk ook de vorige blogs:

Levere uitert knipping nieuwe klanten van quootz