Levere

De uitgekiende marktbenadering van het jonge bedrijf Levere uit Doesburg is tot in de puntjes verzorgd. Het bedrijf heeft geen eigen productie of montage, maar vervult de rol van tussenpersoon: tussen klanten die snel een betaalbare bedrijfshal of loods zoeken enerzijds en een groot aantal leveranciers anderzijds. De sleutelwoorden van deze marktbenadering? Snelheid, schaalbaarheid en lage kosten, (onder andere) doordat de overhead tot een minimum is beperkt. Zelfs het kleinste foutje in een bestelling of definitie kon alle marge doen verdampen. Logisch dat Levere koos voor de zekerheid van Merkato 

Levere wilde volledig geautomatiseerd, foutloos en snel loodsen configureren. De configurator moest daarnaast niet alleen mooie en betrouwbare offertes genereren voor de klanten, maar ook de documenten voor de leveranciers (bestelformulieren en/of -bonnen). Dit was niet mogelijk in Excel.  

Aan de hand van een informatief en interactief model voeren klanten van Levere voortaan zelf hun wensen in op de website en kunnen ze op die manier een loods samenstellen. Op de achtergrond wordt in realtime de werkvoorbereiding getroffen, zodat de klant onmiddellijk inzage heeft in de prijs.  

Ook ondersteunt Merkato het proces ná het ondertekenen van de offerte. Zodra er een order binnenkomt, wordt de loods in diezelfde offerte verder uitgekristalliseerd. De details worden dan gefinaliseerd en laatste wijzigingen doorgevoerd. Aan de hand van een checklist in de configurator wordt alles doorgenomen en gecontroleerd. Als alles gereed is, genereert Merkato ten slotte de opdrachtbevestigingen en bestelformulieren. 

Levere heeft in zeer korte tijd alle benodigde kennis in Merkato vastgelegd. Dit heeft direct een grote ‘bottleneck’ verholpen en de basis gelegd voor nationale en internationale schaalvergroting. 

Leuk om te weten: directeur Castillo Müller heeft nooit een training gevolgd om Merkato te vullen. Hij is ‘gewoon’ gestart en heeft de configurator dus vrijwel zelfstandig gebouwd! 

Schuurtje
Schuurtje 2

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Levere Quootz