Knipping

Knipping zet Merkato breed in!

In 1980 werd het Noord-Hollandse bedrijf Knipping opgericht. Met inmiddels alweer de tweede generatie in de directie en ruim 100 medewerkers in dienst, kan Knipping zich een succesvol familiebedrijf noemen.  

Knipping ontwikkelt, produceert en verkoopt dakkapellen, kozijnen, buitendeuren, schuifpuien en tuindeuren. Dit alles uitsluitend aan de particuliere markt. Zelfs als het contact verloopt via een klusbedrijf, is het vaak toch de particuliere klant die de deal sluit.  

3D-visualisatie

In de eerste instantie vond Knipping in Quootz een partner die de website kon voorzien van een betrouwbare 3D-configurator. Dat was voor Merkato natuurlijk geen enkel probleem! Op basis van onder andere de hoogte en breedte van de dakkapel en de gemeten dakhelling, wordt een 3D-visualisatie van de dakkapel getoond. Op die manier kan de klant (particulier) via de website zélf ervaren hoe de dakkapel – met alle specifieke kenmerken – er precies uit komt te zien. Het ontwerp wordt vervolgens naar de showroom gestuurd, waar de bestelling wordt afgerond. 

Breed inzetbaar

Al snel werd duidelijk dat Merkato binnen Knipping ook breder inzetbaar was dan alleen als 3D-configurator voor dakkapellen. Daarom wordt onze software inmiddels ook ingezet voor andere producten uit het assortiment én als welkome aanvulling op het aansturen van het productieproces.  

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Knipping