Quootz Nieuwsbrief Voorjaar 2021

Welkom!

GOED NIEUWS! Quootz bestaat namelijk tien jaar en daar zijn we maar wat trots op! Helaas dwingt corona ons om dit tinnen jubileum sober te vieren, maar dit feest halen we hopelijk later in dit jaar dubbel en dwars in. Reken maar. In deze nieuwsbrief dan ook een mooie verrassing voor u, want wie jarig is trakteert! Verder vertellen wij in deze nieuwsbrief graag meer over de afgelopen periode én blikken we vooruit op dit nieuwe – en voor ons elfde – jaar.

Onze historie

Quootz BV is in oktober 2010 opgericht door Bas Könst en Christiaan ten Klooster. Zowel Könst als Ten Klooster zijn van origine werktuigbouwers met een verleden in 3D CAD, PDM, parametriseren en modulair denken. Hun gezamenlijke passie heeft Quootz gebracht tot waar het nu is. Al sinds vele jaren marktleider in het aanbieden van gebruiksvriendelijke, geavanceerde software voor sales- en productconfiguratie. Deze software wordt door Quootz zelf ontwikkeld en verkocht onder de naam Merkato.

2020

Wij prijzen ons heel gelukkig dat 2020 voor ons eigenlijk een heel goed jaar is geweest. We hebben enorm veel werk gestopt in de jubileumeditie die we u hieronder presenteren, maar hebben ook wederom een goed jaar gehad. Met leuke nieuwe klanten en, mede doordat veel verkopers vanuit huis moesten gaan werken, heel veel uitbreidingen bij bestaande klanten. Ook zien we dat steeds meer klanten hun dealers aansluiten en de volgende stap nemen: Merkato gebruiken als lead-magnet, geïntegreerd in hun website.


Cadeautje!

Ja, wie jarig is trakteert, dat beloofden wij u hierbovene al. Vandaar dat we speciaal voor u een jubileumversie van onze software hebbenontwikkeld en deze presenteren wij u graag op onze website

We hebben niet stil gezeten de afgelopen jaren, dus ter ere van ons jubileum hebben wij Merkato Next Generation gebouwd! Ga naar onze website en vul uw gegevens in. Met de inlog die u dan ontvangt, kunt u de software eens rustig bekijken. De basisprincipes blijven wat u van ons gewend bent, echter de look & feel en de (technische) mogelijkheden zijn met factor 10 verbeterd. Merkato is weer klaar voor de volgende 10 jaar; uw bedrijf ook?

Veel plezier met uitpakken!

 


Nieuwe klanten 

Onderstaand een greep uit enkele nieuwe klanten en hoe zij onze software inzetten. 

LAG Trailers

De Belgische opleggerproducent LAG Trailers is marktleider in bulkopleggers, brandstofopleggers, bulkcontainers, containerchassis, kipcontainerchassis, kippers en algemene opleggers. Daarnaast loopt het bedrijf voorop als het gaat om moderne productiemethodes en logistiek.

Het team van Quootz is dan ook heel erg trots LAG tot haar klanten te mogen rekenen. Met Merkato zal het verkoop- en calculatieproces bij LAG verder geoptimaliseerd worden en wordt de realisatie van verregaande internationalisering vergemakkelijkt.

 

 

SafanDarley

“Waar andere aanbieders vooral vertelden dat alles mogelijk was of zou worden, hadden de mannen van Quootz op elke vraag van ons direct één e-brake 50t130t of meerdere kant en klare voorbeelden paraat. Meestal in combinatie met een advies uit de praktijk, gebaseerd op hun lange ervaring.” Dit is wat wij zoeken bij onze partners.

SafanDarley is leverancier van machines voor de bewerking van plaatwerk. Wat SafanDarley bijzonder maakt is het feit dat ze enorm veel aandacht besteden aan hun uitstraling en huisstijl. De oogstrelende offertes die met Merkato gemaakt kunnen worden passen hier perfect bij.

 

SafanDarley heeft grote ambities de komende jaren. Dat een goede sales-configurator hier een belangrijke rol in zou gaan spelen was al heel lang duidelijk. Met de keuze voor Quootz komt een lang gekoesterde wenst om samen te werken uit.

Stinis

In 1830 richtte Arie Stinis zijn smidse op, die hoefijzers en schaatsen maakte voor de gemeente Krimpen aan de Lek.  Door de jaren heen verschoof de focus van algemene smeden naar gespecialiseerde engineering van hijsapparatuur voor zeeschepen. 

Inmiddels levert Stinis containergrijpers die wereldwijd geproduceerd en verkocht worden. Met o.a. een kantoren in Krimpen aan de Lek, Singapore, Maleisië en Shanghai, ligt het gebruikmaken van geavanceerde software voor sales- en productconfiguratie natuurlijk voor de hand.

En waar wij onder de indruk waren van dit wereldbedrijf, was Stinis onder de indruk van het gemak en de snelheid waarmee zij met onze CPQ-software hun verkoopproces hebben geoptimaliseerd. Verkopers uit Maleisië bijvoorbeeld konden binnen een week gebruik maken van de meertalige salessoftware, inclusief de belangrijke koppeling met ISAH. Op deze wijze worden complexe producten wereldwijd makkelijk verkocht.

Wiejelo

Wiejelo Equipment is een dynamische onderneming die zich onderscheidt door haar constructieve maatwerkoplossingen op het gebied van efficiëntie en veiligheid voor uiteenlopende toepassingen van equipment, voertuigen, machines en installaties.

De laatste jaren groeide het bedrijf razendsnel en omdat elk systeem dat zij leveren maatwerk is, begon het maken van de bijbehorende offertes steeds meer resources te vragen. Dit stond een snelle internationale uitbreiding in de weg en daarom zocht Wiejelo contact met Quootz.

Waar voorheen voor iedere prijs de stuklijst van het maatwerk moest worden opgesteld en bij order voor de monteurs gedetailleerde installatieschema’s, gaat dit nu via de salessoftware CPQ vele malen sneller. En waar de configurator zoveel mogelijk al standaard voor de gebruiker invult, blijft er altijd de mogelijkheid om het systeem op basis van vakkennis te “finetunen”. Snel, accuraat, veilig en overal beschikbaar.


Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw “Time to Quote”? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl 

Bekijk ook de vorige blogs:

voorjaar nieuwsbrief Quootz