Quootz nieuwsbrief zomer 2021

De zomerse (bijna subtropische) temperaturen lijken ons landje goed te doen. De maatschappij mag van het slot, vakanties worden geboekt en de positiviteit zegeviert. Ook bij Quootz heerst dit gevoel en pakken we vrolijk door. In deze nieuwsbrief nemen we u weer mee in onze wereld. 

Blog 4 – Don’t shoot the configurator!

Elk kwartaal nemen we u mee in verschillende onderwerpen binnen de wereld van engineering, sales- en procesoptimalisatie. Een ultiem kijkje in de Quootz-keuken! We trapten af met een blog over modulair ontwerpen, schreven vervolgens een blog over stuklijsten en daarna een over de verschillende aspecten van prijsbepaling.

In onze nieuwste blog, die de titel ‘Don’t shoot the configurator’ draagt, neemt Quootz-directeur Bas Könst u mee in waarom een implementatie soms niet helemaal vlekkeloos verloopt. Er wordt kort ingegaan op het technische verhaal, maar vooral de ‘zachte factoren’ (factoren die te maken hebben met de bedrijfscultuur en acceptatie) spelen in dit verhaal een belangrijke rol.

Merkato als partner in bedrijfscultuurverandering  

Het onderstaande artikel is een fantastisch praktijkvoorbeeld van hoe Merkato onderdeel kan uitmaken van een verandering van bedrijfscultuur en/of -strategie. In dit geval droeg onze configurator binnen Royal Duyvis Wiener bij aan (onder andere) de switch van engineering-to-order naar configure-to-order en aan het standaardiseren van onderdelen en modulen.  

“Verkoop werkt inmiddels met een nieuwe offerteconfigurator van Quootz, juist om te zorgen dat in gesprekken met klanten alle afspraken op dezelfde manier worden gemaakt. ‘Daarmee kunnen we ook de uitvoeringsopties van een machine met de klant doornemen, met de bijbehorende prijzen. Het gemakkelijk weggeven van kortingen is er niet meer bij. […]” 

Benieuwd naar wat Royal Duyvis Wiener heeft gedaan om weer winstgevend te worden? Klik dan hier voor het volledige interview met ceo Theo Pouw en cfo Mark van den Burg. 

Nieuw: de gebruikerstip   

Nieuw in de nieuwsbrief; een handige Merkato-gebruikerstip. In deze eerste editie bekijken we een functie die u waarschijnlijk al wel ergens bent tegengekomen: de tooltipfunctie.  

U kent het wel: u scrolt over een digitale tekst, veld of optie heen en plotseling verschijnt er informatie over dat stuk.  

 

Dit handige, krachtige hulpmiddel hebben we in Merkato gebouwd. Om u een idee te geven van hoe de tooltip ingezet kan worden, zetten we enkele gebruiksvoorbeelden op een rijtje. De tooltip kan: 

  • Een foto of tekening laten zien, als uitleg bij een optie 
  • Een voorbeeld van een toepassing laten zien 
  • Informeren over het effect van een keuze 
  • Informeren over de gewenste invoer 
  • Doorverwijzen naar bestanden of websites met meer informatie over de optie 

Goed om te weten: net als Merkato zelf, is de tooltip ook in meerdere talen in te zetten. Ook is de opmaak van de tekst natuurlijk aan te passen. Zo kunt u de tooltip geheel naar eigen wens en/of eigen look-and-feel inrichten! 

Uitgelicht: dealermanagement  

Met Merkato zijn de mogelijkheden eindeloos en in een handomdraai te regelen. Dat geldt ook voor het dealermanagement. De software maakt het mogelijk om uw verkoopnetwerk op een gecontroleerde manier uit te breiden. 

Een systeem van rollen, rechten en vrij in te richten workflows, in combinatie met gebruiker (dealer-)afhankelijke userinterface/huisstijl maakt Merkato als geen ander dé toolkit waarmee u een succesvol en internationaal verkoopnetwerk opzet. 

Voortaan brengt u uw prachtige product ook in het buitenland succesvol en op afstand aan de man, zijn kortingsstructuren en cultuurverschillen geen belemmerende factor meer én heeft u complete controle over de mogelijkheden voor verschillende verkopers of groepen verkopers, dealers/agenten en uw binnendienst. 

Verschillende kortingen per regio? Geen probleem. Verschillende agenten die verschillende opties verkopen? Gaan we regelen. In verschillende gemeenten te maken met verschillende wetgeving? Komt goed. In ons dealermanagement is dit allemaal te regelen. 


Welkom bij Quootz 

Onderstaand een greep uit enkele nieuwe klanten en hoe zij onze software inzetten. 

Dusseldorp Automotive

Alpina vertegenwoordigt voor velen de ultieme jongensdroom. Een overdaad aan power, ultieme controle, rijk uitgerust en boordevol opties. Dit alles onder het bescheiden uiterlijk van een degelijke sedan of functionele stationwagen voor de familieman.  

Toen Dusseldorp Automotive de exclusieve importeur werd voor Alpina, ging logischerwijs op zoek ging naar een configurator met vergelijkbare eigenschappen. Want ook bij Merkato wordt het ware potentieel pas echt duidelijk als je onder de motorkap kijkt of een echte vergelijking aangaat. Omdat de clientèle van Dusseldorp (met name in de Diplomatic Sales) vanuit de hele wereld komt, is meertaligheid van Merkato een groot pluspunt. 


Burgers Carrosserie

Burgers Carrosserie in Aalsmeer mag inmiddels terugkijken op ruim 100 jaar ervaring en succes in binnen- en buitenland! Om de snelgroeiende groep dealers buiten Europa beter van dienst te zijn en om de groei in het buitenland gecontroleerd en efficiënt te kunnen blijven beheersen, is een goede configurator onmisbaar.  

Uiteraard maakt Burgers Carrosserie gebruik van de ongelimiteerde meertaligheid van de software en de semi-automatische vertaalopties. Daarnaast worden de uitgebreide mogelijkheden om op simpele wijze custom workflows in te richten als een essentieel voordeel benoemd.


Hitma – UltraPure International

Deze wereldwijde speler is één van de grootmachten op het gebied van (onder andere) single-use assemblies voor medische en sampling-toepassingen. Doordat één bestelling kan bestaan uit enorme aantallen unieke producten, kunnen kleine rekenfouten in de prijs funest zijn. In de zoektocht naar de perfecte configurator kwam Hitma uit bij Quootz.  Merkato zorgt onder andere voor het vereenvoudigen van de complexe prijsberekeningen en huidige offertetrajecten. Daarnaast completeert onze geïntegreerde 2D-tekenmodule, die het geconfigureerde product visualiseert en de productietekeningen verzorgt, de perfecte oplossing.


Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer volledig op de hoogte van alle ins en outs binnen ons bedrijf. Wij zijn dankbaar voor de interessante samenwerkingen die lopen én die we nog aangaan. Hopelijk ligt corona nu écht grotendeels achter ons en gaan we zowel zakelijk als privé allemaal een mooie zomer tegemoet. Wij werken in elk geval altijd hard door aan nieuwe ontwikkelingen, zodat Merkato uw bedrijf als product- en/of salesconfigurator te allen tijde optimaal kan ondersteunen. Wij wensen u een hele fijne zomer! 

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl. 

Bekijk ook de vorige blogs:

 

 

 

quootz wekelijkse nieuwsbrief