Quootz nieuwsbrief voorjaar 2024

Heeft u ooit gehoord van de ‘vergeetcurve’ van de Duitse psycholoog Ebbinghaus? Deze beste man deed onderzoek naar methoden om te leren en de redenen dat kennis weer vergeten wordt. Eén van de belangrijke methoden om kennis te onthouden? Herhalen, gespreid over de tijd. Dus daar komen we straks in deze nieuwsbrief nog wel even op terug!

Lees verder in deze nieuwsbrief meer over hoe u uw potentiële marge optimaliseert, de webinars die we voor u op het programma hebben staan en de nieuwe klanten die we hebben mogen verwelkomen.

Merkato Expert Webinar Series: de weg naar succes

Vanaf mei starten we vanuit de Merkato Group een reeks korte webinars, waarin we over diverse topics onze kennis delen en de interactie aangaan. Zo geven we een introductie over ETO, CTO, Design Automation en CPQ, hebben we de klassieke clash ‘Excel vs. Configurator’, vertellen we meer over het vastleggen van kennis in uw organisatie en het stimuleren van efficiënte en foutloze verkoop via een (internationaal) dealernetwerk. En dat is slechts een tipje van de sluier!

Kijk snel welke onderwerpen voor u interessant zijn en schrijf u gratis in.

Quootz blogt: Druppelt uw potentiële marge weg tijdens het salestraject?

Iedere organisatie wil graag haar potentiële marge optimaliseren, wat betekent dat u een zo hoog mogelijk netto bedrag overhoudt na een verkoop. Maar hoe realiseert u die potentiële marge? En waar druppelt dit weg tijdens het salestraject? In dit blog leggen we de vinger op de zere plek en vertellen we hoe u de ‘lekkage’ verhelpt. Is het herkenbaar en kunt u wellicht ook meer overhouden onderaan de streep?

Koppelen voor maximale procesoptimalisaties

Om écht het maximale uit uw configurator te halen, adviseren wij te kijken naar koppelingen met de huidige systemen in uw organisatie. Door de jaren heen hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan met het koppelen van Merkato met o.a. CRM-, ERP- en CAD-software. Zo minimaliseert u de handmatige, foutgevoelige en tijdrovende overdracht van informatie tussen systemen. Met de geavanceerde rule engine van Merkato kunt u bijvoorbeeld configureren op basis van de artikelinformatie die u in uw ERP-systeem beheert. En met een CADsoftware-koppeling rolt er op basis van de configuratie ook nog eens automatisch een visualisatie uit!

Denkt u relevante software in uw organisatie te hebben waar wij niet mee kunnen koppelen? Daag ons uit en neem contact met ons op! Wij bewijzen u graag het tegendeel.

tell me

Uw online configurator als verkoper: wanneer is dit succesvol?

We noemden het in de introductie al even… Herhalen is de sleutel naar onthouden! Dus herhalen we dit blog nog een keer, met de oude saleswijsheid ‘you tell me what you want to hear, and I say it to you twice’. Want dan blijft het immers hangen! Een goede verkoper luistert naar de klant en anticipeert op de functionele wensen die hij of zij hoort. Nu de online configurator steeds vaker de rol van de verkoper overneemt, zal deze webtool ook naar functionele wensen moeten ‘luisteren’. Een succesvolle configurator op uw website is daarom niet gefocust op het product, maar op functionele specificaties

Snel en foutloos configureren van complexe materie bij HYTORC

HYTORC maakt het werken met industriële boutverbindingen sneller, nauwkeuriger en veiliger in branches als de scheepvaart, mijnbouw en machinebouw. Dat is complexe materie en soms duurt het jaren voordat verkopers alle kennis hebben om een goede configuratie te maken. Offertes gaan dan ook eerst langs management ter controle, wat inefficiënt en tijdrovend is.

Met Merkato kan iedere verkoper, ongeacht zijn ervaring, eenvoudig configureren en snel foutloze offertes maken. Een koppeling met Hubspot en Microsoft Dynamics AX zorgt bovendien voor nog veel meer optimalisaties!

GSE Dispensing verspilt geen tijd meer met Merkato

Wanneer het gaat om inktmengmachines die verspilling voorkomen, is GSE Dispensing internationaal bekend. Echter verspilde GSE Dispensing wel tijd in het verkoopproces. Dealers konden namelijk geen offertes maken in de configurator die geïntegreerd was in het ERP-systeem. De medewerker die deze tool onderhield, ging bovendien met pensioen. Tijd voor modernisering! Met Merkato, gekoppeld aan ERP-pakket ISAH, is het configureren van een foutloze, aantrekkelijke offerte eenvoudig voor iedere dealer.

KS Profile maakt een sterk staaltje offertes met Merkato

KS Profile levert maatwerk stalen profielen in vele sectoren. Wanneer het gaat om maatwerk, worden offertes uiteraard complexer. Met het systeem dat KS gebruikte, betekende dit dat het maken van een offerte niet alleen langer duurt, maar ook foutgevoelig is. Dat moest opgelost worden… Het enthousiasme van zusterorganisatie KS Systems over Merkato van Quootz werkte zo aanstekelijk, dat KS Profile er na een historisch korte sales-cyclus direct mee aan de slag ging!

Visualize it and make it real!

En om nog even terug te komen op het onthouden van informatie… Wist u dat één van de andere succesfactoren het aanbieden van informatie op verschillende manieren is? Voor iedereen werkt ‘onthouden’ anders. Bied daarom naast tekst ook audio of visualisaties aan. En met dat laatste kan Merkato u zeker helpen! We benoemden al even dat Merkato koppelt met CAD-software, zoals SolidWorks. Wanneer u, of uw klant op uw website, een offerte configureert, is het ontzettend eenvoudig daar een 2D- of 3D-visualisatie bij te plaatsen. Dat maakt het aantrekkelijker voor de potentiële klant én zorgt ervoor dat uw aanbod beter onthouden wordt!

Benieuwd wat een CPQ-oplossing voor u kan betekenen?

Wilt u zelf de flexibiliteit en visuele mogelijkheden van Merkato ervaren? Direct ervaren welke voordelen Merkato biedt voor het proces van offerte tot en met uitvoering? Vraag dan een demo aan! We zetten direct een account voor u klaar, zodat u aan de slag kunt. Heeft u vragen over Merkato of wilt u eens sparren over de mogelijkheden voor uw organisatie? Bel ons op +31 (0)88 6375286 of vul een contactformulier in op onze website.

Wij helpen u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw 'Time to Quote'? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.