Quootz nieuwsbrief november 2022

Overal ter wereld zijn veranderingen in volle gang. Maatschappijbreed kampen we met verschillende problemen, twijfels en onzekerheden. De effecten hiervan zijn vanzelfsprekend ook merkbaar op de werkvloer. Team Quootz zorgt er daarom elke dag weer voor dat Merkato de gebruikers zo efficiënt mogelijk ontlast. Want da’s in elk geval één zorg minder!

Nieuwe blog: “You tell me what you want to hear, and I say it to you twice.”

Geregeld schrijven we blogs waarin we een onderwerp behandelen op het gebied van engineering, sales- en/of procesoptimalisatie. Aan de hand van de meest recente blog (‘You tell me what you want to hear, and I say it to you twice”) willen we u kennis laten maken met een mogelijk andere, meer adviserende rol voor de configurator.

Group,Of,Cool,People,,Woman,And,Man,Holding,Hand,Near

Verasol upgradet naar Merkato Next Generation: de volgende stap richting een foutloze toekomst!

Verasol is een toonaangevende verandaspecialist die al ruim twintig jaar meedraait in de Europese markt. Bij Verasol kunnen klanten terecht voor totaaloplossingen voor overkappingen, veranda’s, tuinkamers en glazen schuifwanden. Vanuit de geavanceerde productiefaciliteiten in Duitsland worden de maatwerkoverkappingen geproduceerd. Hierdoor zijn de keuzeopties, stijlen, accessoires en montagemogelijkheden eindeloos.

De afgelopen jaren heeft Verasol de vorige versie van Merkato gedraaid. Omdat dit goed beviel, besloot Verasol in het voorjaar van 2022 te upgraden naar de nieuwe versie van Merkato: Merkato Next Generation. Voor dit klantverhaal spraken we André Hoetink, regionaal retailmanager bij Verasol. Hij stond ons te woord over de ins en outs over hun gebruik van Merkato: “We zitten al heel lang bij Merkato. We hebben onze vorige configurator een jaar of vier geleden gebouwd. Inmiddels was deze versie toe aan een nieuw, moderner jasje en ook wilden we enkele veranderingen in het verkoopproces embedden in de configurator. Daarom zijn we overgegaan op de nieuwe Merkato.”

csm_2019-CUBE-tuinkamer-buiten-vtwonen-Lelystad-antraciet-3_avondzon_9b9d1bb9fe

Dealermanagement

Via een systeem dat is gebaseerd op rollen, rechten en vrij in te richten workflows, heeft u met Merkato volledige controle over uw verkoopproces. Merkato is een dynamische tool die zich vormt naar uw eigen wensen en toepassingen.

Met Merkato brengt u uw product ook via dealers in het buitenland en dus op afstand succesvol aan de man, zijn kortingsstructuren, cultuurverschillen en kennisniveaus geen belemmerende factoren meer én heeft u complete controle over de mogelijkheden voor verschillende verkopers of groepen verkopers, dealers/agenten, uw binnendienst en anonieme websitebezoekers. Speciaal voor OEM’ers bieden we zelfs de mogelijkheid Merkato eenvoudig aan te passen aan de huisstijl van uw wederverkopers!

Uiteraard is het aanbieden van verschillende valuta’s in verschillende regio’s en in verschillende talen geen enkel probleem, kunnen verschillende agenten zorgeloos verschillende opties verkopen en behoren ook de zorgen omtrent verschillende gemeenten die verschillende wetgeving hanteren tot het verleden. Met onze standaardtools voor dealermanagement is dit namelijk allemaal te regelen.

SIEPLO doet geen concessies en is inmiddels ook live met Merkato

Geen concessies doen: dát is belangrijk voor SIEPLO. En precies daarom koos SIEPLO voor Merkato! Dit bedrijf uit Lunteren ontwikkelt duurzame voersystemen voor de agrarische sector. Vanuit Nederland worden deze slimme oplossingen om koeien, kalveren, geiten en schapen te voeren – via een netwerk van dealers – verscheept naar veehouders over de hele wereld.

De dealers hadden veel moeite om alle verschillende machines op de juiste manier aan te bieden. Er was té veel ruimte voor maatwerk en dit belemmerde de standaardisatie in de fabriek. Sinds de implementatie van Merkato kunnen alle dealers nu dezelfde aanbiedingen doen, waardoor er zicht is op wat er wereldwijd wordt verkocht. Merkato is naadloos geïntegreerd in Salesforce en dankzij de door www.flexproces.com geleverde standaardkoppeling met RidderIQ is het hele proces nu ‘waterdicht’. Dit levert SIEPLO in vele opzichten enorme besparingen op.

AV_Siepol-2018_02-1-scaled-760x560

 

Dankzij deze nieuwsbrief bent u weer helemaal op de hoogte van ons reilen en zeilen. In de volgende nieuwsbrief mogen we u hopelijk wederom bijpraten over allerlei mooie, nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen. Tot dan! Volgt u ons bijvoorbeeld ook al op LinkedIn? Hier delen we geregeld nieuwtjes over (onder andere) Merkato.

Quootz helpt u graag, dus bel ons gerust!

Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw ‘Time to Quote’? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl.