Metaflex laat Merkato binnen om business te laten groeien

Metaflex is specialist in luchtdichte deursystemen voor de medische sector, zorgsector, foodsector en voor cleanrooms en laboratoria. Vanuit Nederland en de tweede vestiging in India worden de deuren wereldwijd verkocht. Juistheid is bij het maken van offertes belangrijker dan snelheid en vaak zijn de producten van Metaflex onderdeel van een groter project, waarin meerdere aanbieders zitten. Om de juistheid van offertes te garanderen, ging Metaflex op zoek naar een CPQ-oplossing. 

Na een intensief selectietraject heeft Metaflex voor Merkato van Quootz gekozen. Met Merkato maken ze in korte tijd een offerte voor een compleet project met diverse deuren. Ook wederverkopers kunnen internationaal het systeem gebruiken om (white-label) offertes te maken. Met de in Merkato geïntegreerde OEM-tooling kunnen zij zelfs in eigen look en feel de Metaflex-deuren verkopen. Zo groeit de business van Metaflex zonder te groeien in werknemers op bijv. de supportafdeling.  

Met integraties tussen Merkato CPQ, Isah ERP, SolidWorks en DriveWorks, profiteert Metaflex van vele voordelen. Zo is de koppeling met Isah bi-directioneel en is er daardoor tijdens een project duidelijk welke deuren al in productie zijn en dus niet meer aangepast kunnen worden. SolidWorks genereert automatisch tekeningen op basis van ingevoerde parameters en de Driveworks-koppeling zorgt ervoor dat er bij een project van tientallen deuren binnen no time een compleet productiepakket gereed is. Al deze integraties zorgen voor maximale efficiëntie, consistentie én eenvoud! 

bediening van een deur

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Metaflex