Merkato voedt als CPQ-oplossing de business van KSE Process Technology

Al ruim 50 jaar produceert KSE Process Technology software en mechanica in de wereldwijde diervoederindustrie. Van doseer- en weegsystemen tot hulp bij de automatisering van volledige productielijnen: over de hele wereld helpen de 200 medewerkers van KSE hun klanten in de voederindustrie. Echter ontbrak het bij KSE aan een goede CPQ-oplossing die hun eigen business ‘voedt’. Informatie in Word-documenten was de basis voor vele offertes, wat resulteerde in het gebruik van gedateerde en incorrecte informatie. Vaak viel verkoop dan ook terug op de kennis die aanwezig was bij de binnendienst. De vraag naar automatisering van de kennisverspreiding groeide.

CPQ als voeding voor de business

KSE ging op zoek naar een geautomatiseerde oplossing die dit probleem kon verhelpen. Ze kozen in 2017 voor Merkato vanwege de flexibiliteit en modulaire aanpak. Met Merkato heeft KSE Process Technology op meerdere fronten winst behaald. Zo zijn de verkopers nu zelfstandiger en hoeven zij niet meer terug te vallen op de binnendienst. Offertes kunnen sneller én correct opgeleverd worden. De kennisverspreiding is geautomatiseerd, productkennis verbeterd en de efficiëntie van zowel het offerte- als het productieproces zijn vergroot.

kse
kse

Vooruitgang betekent continue aandacht

Wat de organisatie ontzettend goed doet, is dat zij continu bezig is met het benutten van functionaliteiten van Merkato om processen nóg verder te optimaliseren. Vanuit Quootz is het fantastisch om te zien hoe KSE zich verder ontwikkelt met behulp van de CPQ-oplossing. Een team KSE-collega’s is hier structureel druk mee en houdt Merkato altijd up-to-date, wat bijdraagt aan de succesformule. Het is dan ook niet vreemd dat KSE al over is gestapt naar de nieuwe versie van de oplossing, Merkato Next Generation! Zo kunnen ze profiteren van nóg meer mogelijkheden en functionaliteiten om hun bedrijf naar de next level te krijgen.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan KSE