Kennis-uitdagingen opgelost met Merkato voor drie nieuwe klanten!

Van inktmengmachines tot coil-opslag en industriële boutverbindingen: we zijn weer bij mooie bedrijven geweest om daar een aantal uitdagingen in het verkoopproces op te lossen met Merkato! Toevallig kwam de grootste uitdaging bij alle drie de klanten overeen. Stuk voor stuk hadden ze namelijk te maken met een kennisprobleem. Zo zat kennis óf in hoofden, waardoor internationale dealers afhankelijk waren van het hoofdkantoor voor het maken van offertes, óf zat de kennis in een verouderd, zelfgebouwd en lastig te onderhouden systeem. Met Merkato konden we deze klanten weer continuïteit, eenvoud, nauwkeurigheid en overzicht bieden!

GSE Dispensing verspilt geen tijd meer met Merkato

Wanneer het gaat om inktmengmachines die verspilling voorkomen, is GSE Dispensing internationaal bekend. Slim ‘inktmanagement’ gaat niet alleen verspilling tegen, maar zorgt ook voor kostenreductie bij klanten. Echter verspilde GSE Dispensing wel tijd in het verkoopproces, doordat het dealernetwerk geen configuraties en offertes kon maken in de configurator die geïntegreerd was in het ERP-systeem. De medewerker die deze configurator onderhield, ging met pensioen. Tijd voor modernisering dus! Met Merkato, gekoppeld aan ERP-pakket ISAH, is het configureren van een offerte nu eenvoudig voor iedere dealer. Ze zijn zelfredzaam en niet meer afhankelijk van GSE Dispensing bij het maken van offertes, wat frustraties én tijd scheelt! De offertes zijn foutloos, visueel aantrekkelijk en worden snel opgeleverd bij de klant.

Van coils tot kennis-uitdagingen: Lankhorst Engineered Products slaat met Merkato nu beide innovatief op

Lankhorst Engineered Products maakt duurzame, veilige en innovatieve oplossingen voor onder andere de offshore-industrie. Zo zijn ze wereldwijd bekend om hun veilige en innovatieve methoden om coils op te slaan. Via dealers wordt er wereldwijd verkocht, maar productkennis was alleen in de hoofden van verkopers van Lankhorst aanwezig. Bovendien was er een verouderde, eigen oplossing die ‘coil stacker’ heet, maar na zoveel jaren wist niemand meer hoe dit onderhouden moest worden. Hoe zorg je ervoor dat deze kennis centraal beschikbaar is, dealers daar efficiënt gebruik van kunnen maken en zij snel de juiste, foutloze offertes in de juiste taal kunnen opleveren? Door de coil stacker om te zetten naar Merkato en de configurator te koppelen met ERP-systeem Infor en CRM-pakket PerfectView, zijn deze uitdagingen verleden tijd!

Snel en foutloos configureren van complexe materie bij HYTORC

HYTORC zorgt ervoor dat het werken met industriële boutverbindingen sneller, nauwkeuriger en veiliger verloopt in bijvoorbeeld de scheepvaart, mijnbouw, (petro)chemie, machinebouw en bij defensie. Vele branches, vele wensen en dus ook legio mogelijkheden. Een offerte maken is dus best lastig. Soms duurt het jaren voordat verkopers alle kennis hebben om een goede configuratie te maken voor een klant. Iedere offerte gaat dan ook eerst langs management ter controle. Dat is inefficiënt én laat een klant lang wachten op zijn offerte. Met Merkato kan iedere verkoper, of deze nou 3 maanden of 22 jaar ervaring heeft, eenvoudig configureren en snel foutloze offertes maken. Een koppeling met Hubspot en Microsoft Dynamics AX zorgt bovendien voor nog veel meer optimalisaties!