Quootz Nieuwsbrief Oktober 2020

Quootz nieuwsbrief

Welkom!

In de nieuwsbrief  van oktober 2020 vertellen wij u graag over de afgelopen periode. Daarnaast willen we u graag meenemen in de laatste ontwikkelingen binnen Quootz, zodat u een beeld krijgt van wat u de komende tijd van ons kunt verwachten.

COVID 19

Wij hopen dat u COVID-19 crisis gezond doorkomt. Dit zeggen wij nogmaals, aangezien COVID-19 op de weg terug is. Daarom willen wij benadrukken dat ook bij Quootz de opgestelde richtlijnen vanuit de overheid nauw worden nageleefd. Wij verwijzen u graag naar ons statement omtrent COVID-19. Deze is te vinden op de website.


Blog: Dé stuklijst bestaat niet 

Zoals u weet is Quootz sinds kort begonnen met bloggen. Op deze manier willen wij u meenemen in ons vakgebied en laten we zien wat ons drijft.

In de vorige nieuwsbrief hebben wij onze eerste blog met u gedeeld.

CPQ Software

Inmiddels staat ook onze tweede blog online: Dé stuklijst bestaat niet.

Want is er zoiets als één stuklijst? Of zijn er meerdere? In deze blog ontdekt u wat deze stuklijsten zijn en hoe deze werken binnen de sales configurator. 

Lees hier onze tweede blog.


Demo-omgeving 

Bent u wel bekend met ons, maar weet u niet precies wat Merkato van Quootz voor u kan betekenen? Dan is dit de kans om daarachter te komen. Achter de schermen zijn we namelijk druk bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Eén van die nieuwe ontwikkelingen is een demo-omgeving creëren binnen de website. Daardoor is er vanaf 1 november de mogelijkheid om zelf (geholpen door een handleiding) een kijkje te nemen in onze software.

Deze demo-omgeving geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met en ín onze software. Bent u geïnteresseerd in een demo account? Schroom niet en neem contact met ons op.  Merkato NG


Nieuwe klanten 

Just Drive 

Het unieke BoxKit concept stelt verkopers van bedrijfswagens in de gelegenheid om naast een chassis ook gelijk een lichtgewicht carrosserie te verkopen. De combinatie chassis + opbouw kan binnen een maand geleverd worden en is door de bedrijfswagenverkoper zelf te onderhouden/repareren/vervangen. Voor dit unieke concept, met verkooppunten door heel de Benelux, zocht de firma Just-Drive slimme software die ervoor zorgt dat verkopers van bedrijfswagens snel, overzichtelijk en foutloos een BoxKit carrosserie aan kunnen aanbieden. Ook als de betreffende verkoper geen expert is op het gebied van BoxKit. De oplossing werd gevonden in Merkato van Quootz. Minder dan één maand na de eerste training werd de eerste carrosserie verkocht met de nieuwe software.

Just Drive

Waterkracht

Waterkracht is dé specialist op het gebied van professionele hogedrukreinigers en effectieve reinigingsoplossingen voor allerlei reinigingsproblemen. Waterkracht is in hun zoektocht naar een goede configurator terechtgekomen bij Quootz. Na een zorgvuldig voortraject is Waterkracht aan de slag gegaan met Merkato. Binnen één dag was het eerste model klaar, en de volgende ochtend werd ook het offerte document opgeleverd. Dit gaf voldoende vertrouwen om de stap te nemen en te kiezen voor Quootz als partner voor CPQ. Door de inzet van Merkato kan tevens interne kennis worden gewaarborgd en kan de stap worden gemaakt naar meer gestandaardiseerde processen.

Waterkracht

RAVAS

RAVAS Europe vervaardigt en verkoopt weegsystemen geïntegreerd in handpallettrucks, magazijntrucks en heftrucks. Met deze mobiele weegsystemen kunnen bedrijven directe kostenbesparingen realiseren, hun interne logistiek efficiënter maken, de kwaliteit van hun producten en diensten verhogen en daarmee de klanttevredenheid verhogen. Nadat RAVAS Europe is overgenomen door een Belgische ‘family office’, veranderen er veel interne bedrijfsprocessen. Het offerte- en orderproces is hierbij een belangrijke manier om de operatie efficiënter te laten verlopen. Belangrijke doelstelling is, naast het genereren van meertalige offertedocumenten, om orders direct vanuit Merkato in Exact Globe aan te maken. De belangrijkste redenen om uiteindelijk voor Merkato te kiezen is dat het meer functionaliteit heeft dan de concurrentie en veel flexibeler is in het aanmaken van de gebruikersinterface. Bij dit laatste staat “Form follows functions” centraal. Bouw de gebruikersinterface die nodig is voor uw gebruiker en laat het systeem daar niet leidend in zijn.

Ravas


Merkato NextGen 

Merkato NextGen? Ja zeker, er is een nieuwe versie van Merkato die inmiddels stap voor stap wordt uitgerold.

 

Inmiddels draaien steeds meer klanten al met Merkato NextGen. We hebben de eerste reacties ontvangen en die zijn zeer positief. Dit maakt ons natuurlijk uitermate trots.

Wat kunt u verwachten van Merkato NextGen:

  • Nog gebruiksvriendelijker
  • Nog sneller
  • Een frisse en moderne user-interface met nog meer mogelijkheden om deze aan uw huisstijl aan te passen.
  • Nog meer functies.

We hebben hiervan een preview gegeven op onze klantendag. Wilt u ook een preview?


Capterra

Ben u benieuwd wat anderen van ons vinden? Op de softwarevergelijkingssite Capterra kunt u de ervaringen lezen van anderen die Merkato gebruiken.

Capterra


Bent u ook benieuwd hoe wij uw bedrijf kunnen helpen met het verkorten van uw “Time to Quote”? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0)88 6375286 of info@quootz.nl 

Merkato NG