Complexe materie met vele afhankelijkheden? Verkoopproces moderniseren? Twee nieuwe klanten, één oplossing: Merkato!

Twee verschillende klanten, twee verschillende uitdagingen. Waar parketfabriek Lieverdink het volledige verkoopproces met honderden resellers in Nederland, Duitsland en België wilde moderniseren, kampte KS Systems daarentegen met zeer complexe materie en vele afhankelijkheden, die vragen om nauwkeurig calculatiewerk. Een klein calculatiefoutje kan bij hen desastreuze gevolgen hebben. Dát zijn de uitdagingen waar we bij Quootz energie van krijgen en we met Merkato van waarde zijn!  

 

Merkato veegt de vloer aan met de uitdagingen in het verkoopproces van Lieverdink

Parketfabriek Lieverdink maakt gebruik van een groot dealernetwerk om haar kwalitatieve parketvloeren te verkopen. In 2022 werd, na een overname, het verkoopproces onder de loep genomen. Hoe kan dit efficiënter, moderner en consistenter voor zowel Lieverdink, de reseller als de consument? Na de eerste ontmoeting had Lieverdink direct het vertrouwen dat Merkato de tool is om het verkoopproces te standaardiseren en moderniseren. En dat is gelukt!

Merkato als ondersteunende ‘constructie’ voor de calculaties van KS Systems

Van innovatieve systeemoplossingen voor warehousing tot ondersteunende constructies voor de bouw en de wereld van zonne-energie: KS Systems ontwerpt ze. Er zit nogal wat calculatiewerk in dit soort oplossingen en draagconstructies. Een kleine fout kan catastrofale gevolgen hebben. Nadat de organisatie overging op het ERP-systeem Trimergo, moest ook de zelfgemaakte calculatietool vervangen worden. De hamvraag daarbij was: hoe zorg je ervoor dat complexe materie met vele afhankelijkheden nauwkeurig gecalculeerd kan worden, terwijl je tegelijkertijd de tooling voor de gebruiker vereenvoudigt? Door een combinatie van experts aan beide kanten en de flexibiliteit van Merkato, was de oplossingsrichting na één dag al gereed! Merkato blijkt de perfecte draagconstructie te zijn voor KS Systems, nu en in de toekomst.