SupplyChain Expertsessie inspireert !

SupplyChain ExpertSessie

Afgelopen vrijdag 21 juni is de top van de Nederlandse maakindustrie bijeengekomen om te delen en te leren over modulair produceren. Veel bedrijven worstelen met de alsmaar maar groter wordende variëteit aan productuitvoeringen door een steeds veeleisender klant. Dit geeft door de hele keten heen problemen. Zoals inmiddels gebruikelijk hebben we gekozen voor een “stoere” locatie, midden in het voortbrengingsproces en de SupplyChain.

Op locatie bij Heering in Vaassen hebben ongeveer 50 toppers vanuit allerlei verschillende disciplines binnen de industrie interactief geluisterd naar de presentaties van onder andere Frank Jan Evers (Heering). Hij heeft al prachtige besparingen behaald door modulair te gaan werken binnen de Supply Chain. Het gaan van variëteit naar flow binnen zijn bedrijf is zeer goed bevallen.

Daarnaast waren er inspirerende sessies van , Bas Könst (Quootz) en Tonnis de Boer (TradeCloud)

Ook Jannes Slomp expert op het gebied van Supply Chain Management van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) gaf zijn visie op de ideale productachitectuur op basis van de volgende punten;

  • Wat is Product Architectuur Mapping?
  • Configure to Order: denken in modules, interfaces en functionele decomposities
  • Hoe kun je PAM succesvol inzetten in de maakindustrie?
  • Een aantal praktijkvoorbeelden

Ook uit zijn verhaal blijkt hoe belangrijk een goede product configurator is om de Supply Chain verder te verbeteren en zorgt een integraal verkoop- inkoop- en productieproces voor meer snelheid en hogere marges.

Meer weten over de Tradecloud sessie of een volgende keer aanwezig zijn? Neem contact met ons op via deze link of bel 088-6375286

Bekijk ook de vorige blogs:

Expertsessie