Stinis tilt het verkoopproces naar een hoger niveau met Merkato

Het in Krimpen aan de Lek gevestigde Stinis is een wereldwijde leverancier voor hijsapparatuur voor zeeschepen. De organisatie levert containergrijpers die overal ter wereld worden geproduceerd en verkocht. Inmiddels draait Stinis mee op wereldniveau en opereert het niet meer alleen vanuit Krimpen aan de Lek, maar ook vanuit hun kantoren in onder andere Singapore, Maleisiƫ en Shanghai. Dat internationale karakter, gecombineerd met de behoefte aan eenvoud en standaardisatie, is dan ook precies waarom de inzet van onze geavanceerde product- en sales-configurator Merkato voor de hand lag.

Stinis maakte haar offertes aantrekkelijker door er direct een 3D-model van het product bij toe te voegen. Dat verhoogde de slagingskans van de offerte aanzienlijk. Echter had de engineering-afdeling daar niet altijd de tijd voor. In samenwerking met CAD & Company zijn Merkato, ERP-systeem Isah en CAD-software Inventor met elkaar gekoppeld. De eigenschappen van een offerte worden nu via het ERP-systeem overgenomen naar Inventor, die deze gegevens gebruikt om direct een 3D-model te genereren. Dit model bevat alle informatie om ook de productie aan te sturen.

Op internationaal niveau kan er nu gebruik gemaakt worden van deze voordelen, waardoor complexe producten nu in een handomdraai overal te wereld worden verkocht. Het maken van foutloze en aantrekkelijke offertes is eenvoudiger geworden en engineering hoeft zich niet meer bezig te houden met het toevoegen van 3D-modellen aan offertes, waardoor zij tijd overhouden voor verbeteringen en innovaties. De winst is groot: van 40 engineering-uren per project naar slechts 1 uur. Ook het aantal fouten in de uiteindelijke productie zijn teruggedrongen.

Bekijk ook de video die CAD & Company hierover met Stinis gemaakt heeft.

Weten wat Quootz voor u kan betekenen?

Vraag de demo aan Quootz Stinis